Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Канада легализира марихуаната

Канада легализира марихуаната

Макар и законовите промени да бяха приети, в северноамериканската страна все още текат дебати.

Канада легализира притежанието и употребата на марихуана с "развлекателна цел", предават световните агенции. Макар и законовите промени да бяха приети, в северноамериканската страна все още текат дебати. Основните притеснения са относно регулацията на шофирането след употреба на канабис, както и за ефектите на лекия наркотик върху организма и здравето.

Свободната търговия стартира в полунощ. Отворени бяха специализирани търговски обекти за законна продажба на дрогата. Това обаче бе резултат от няколкомесечна подготовка. Властите разпратиха информационни материали до гражданите и местните власти, с които да разяснят на обществеността какво означава новият закон и какви са ефектите от употребата на марихуана.

Канада е втората страна, след Уругвай, която узаконява продажбата и употребата на трева. Канабисът е декриминализиран и в Португалия и Холандия, но там няма подобно стриктно законодателство. Целите на новия закон в Канада са няколко. На първо място, властите смятат, че регулираната търговия ще ограничи достъпа на младежите до дрогата, а именно тийнейджърите се смятат за най-големите потребители на наркотика.

От друга страна, законотворците са убедени, че така ще облекчат правосъдната система от стотиците хиляди дела, свързани с наркотици, които отнемат време и ресурси на правораздаването. На трето, но не на последно място, премиерът Жюстин Трюдо и екипът му са убедени, че по този начин парите от наркотиците няма да попадат в ръцете на престъпността, а налозите ще допринесат за държавния бюджет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега