Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Караниколов: За 10 години стокообменът между България и Катар е нараснал 4 пъти

Караниколов: За 10 години стокообменът между България и Катар е нараснал 4 пъти

За първите десет месеца на 2017 г. стокообменът между двете държави възлиза на 10.2 млн.щ.д.

През последните десет години стокообменът между Българияи Държавата Катар се е увеличил 4 пъти, но въпреки това все още не използвамецелия потенциал, който имаме. Това заяви министърът на икономиката ЕмилКараниколов, който откри  Българо-катарскибизнес форум, в който участие взеха над 300 компании от двете страни.

Караниколов подчерта, че за първите десет месеца на 2017 г. стокообменът междудвете държави възлиза на 10.2 млн.щ.д.Министърът на икономиката посочи, че българските фирми иматпотенциал и интерес от нарастване на реализацията на продукти от сферата на фармацевтиката,химическата промишленост, машиностроителна и електротехническа продукция,продукти и услуги на информационните и комуникационните технологии,селскостопанска продукция, техника и оборудване.

Караниколов приветства катарските компании, които сазаинтересовани да навлязат на пазара на ЕС и да установят в България своипредставителства, като логистични и производствени бази, както иизследователски и развойни центрове. По думите му перспективни сектори в тованаправление са: енергетиката, машиностроенето, автомобилостроенето,електрониката, информационните и комуникационни технологии, селското стопанствои хранителната промишленост, туризма, както и развитието на индустриални зони итехнологични паркове.

Министърът на икономиката на Държавата Катар Н.Пр. шейхАхмад бин Джасем бин Мохамад Ал Тани, който е начело на делегация от близо 40катарски компании в страната ни, изтъкна че потенциалът в сферата на търговиятаи инвестициите между двете страни е голям и трябва да бъде развит.

На събитиетобе подписано Споразумение за създаване на смесен бизнес съвет между Българскататърговско-промишлена палата и Катарската търговско-промишлена палата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега