Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Караниколов: Лица в неплатен отпуск ще могат да вземат безлихвен кредит само с трудов договор

Караниколов: Лица в неплатен отпуск ще могат да вземат безлихвен кредит само с трудов договор

Парите за това ще дойдат от Българската банка за развитие (ББР). Те ще бъдат предоставени на търговските банки като гаранция.

"Служители, които са пуснати в неплатен отпуск могат да вземат безлихвен кредит до 1500 лева само срещу трудов договор, като няма да се гледа друго". Това поясни в ефира на bTV министърът на икономиката Емил Караниколов във връзка с анонсираните от премиера Борисов вчера мерки за справяне с икономическите и социалните последици от извънредното положение, обявено заради глобалната пандемия от Covid-19.

Парите за това ще дойдат от Българската банка за развитие (ББР). Те ще бъдат предоставени на търговските банки като гаранция, уточни Караниколов. Той поясни, че за гаранция по кредити към ББР ще бъдат отпуснати 200 млн. лева.

"Мерките на правителството целят да направят банките по-гъвкави по отношение на новите и вече съществуващите кредити. Всички мерки, които бяха представени вчера, са реални. Те са краткосрочни, но в момента няма ясна картина за световната икономика", допълни министърът на икономиката.

По отношение на страховете за ръст на безработицата, министър Караниколов отбеляза, че България е отворена икономика и няма как да не й се отрази затварянето на предприятия в чужбина.

„Заводите у нас не затварят временно и поради извънредните мерки, които сме въвели, а защото техните стратегически партньори в чужбина, затвориха, защото коронавирусът проникна в техните предприятия и компании“, каза той.

За битовите сметки министър Караниколов увери, че те ще бъдат разсрочени за плащане до 20-дневен срок с опция този срок да бъде удължен с още, ако е необходимо.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега