Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кемер - перфектната почивка само на 40 км от Анталия

Кемер - перфектната почивка само на 40 км от Анталия

Курортния град Кемер е разположен на южния бряг на Турция в залива Анталия. 53-метровата му плажна ивица се къпе в нежните вълни и топли води на Средиземно море, а планината Тавър охранява града от суша и студ.

Курортния град Кемер е разположен на южния бряг на Турция в залива Анталия. 53-метровата му плажна ивица се къпе в нежните вълни и топли води на Средиземно море, а планината Тавър охранява града от суша и студ. Съчетавайки в себе си прекрасна панорама към планини и екзотична зеленина, приятен климат, чиста вода и плажове, Кемер се превръща в отлична дестинация за една перфектна почивка.

Местните разказват, че през 1910 година мощни планински потоци унищожили селището, носещо по онова време името Старо село. През 1916-1917 година, за да се защитят от непрестанните наводнения, жителите му изградили 23 километрова каменна стена в долната част на планината и дали на селото новото име Кемер, което на турски означава "пояс".В действителност Кемер не е толкова популярен, колкото намиращия се на 40 км от него турски курорт Анталия.

Въпреки това градчето предлага абсолютно всичко, което е необходимо за истински добра почивка. Този комплекс е построен с голямо внимание, така че да не нарушава естествената хармония и красота на природата. Топли тюркоазени води на залива Анталия, модерно пристанище измежду извисяващите се в небесата хълмове на планината Тавър, исторически руини и гъсти борови гори, протягащи се към плажовете са само част от прелестите на курорта.

 

Кемер е едно от най-големите пристанища в Турция. Много местни и гости на градчето обичат да наблюдават акостиралите красиви яхти седейки в уютните кафенета около пристана. Порта е оборудван с всички морски плавателни съдове, като могат и да се наемат някои от тях, за да се изследват чистите води на залива и плажовете в южната част на града.

Кемер с право е наречен "швейцарският кантон на Анталия", заради бързото си развитие през последните години. Курорта разполага с изобилие от уютни ресторанти, които предлагат традиционна и европейска кухня, нощни клубове, барове с жива музика, скъпи магазини и бутици, луксозни хотели и места за настаняване, подходящи за всеки бюджет.

Плажовете на града са два - градският е каменист, предлага избор от водни спортове и круизи с яхта, а другият - "Лунна светлина (Moonlight), е с пясък и чакъл. В околността има няколко девствени плажа, но повечето от тях са каменисти или смесица от пясък и ситен чакъл.Животът в града циркулира 24 часа в денонощието. Редовния градски транспорт, който включва ванове, микробуси, автобуси, таксита и коли под наем позволява да се пътува из курорта и дава чувство на пълна свобода.Кемер може да се похвали и с много древни шедьоври на природата.

Един от тях е уникалната местност Yanartas, където между скалите на десетки места гори непрестанно огън, а плажът под нея е девствен и много красив. Легендата свързва горящите огньове с чудовището Химера. Природния феномен се намира на близо 7-8 км от град Чирали, друга забележителност, която заслужава да се види и която местните наричат скрития рай на Кемер. Други природни забележителности са каньонът Гьойнюк, заливът Адрасан, Юч Адалар (трите острова), известни сред гмуркачите с множеството пещери. Интересни исторически забележителности са древните градове Фаселис и Олимпос, византийската църква в Кемер и др.

Източник и снимки: hobyto.com

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега