Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Китайската национална ядрена корпорация проявява интерес към проекта "Белене"

Китайската национална ядрена корпорация проявява интерес към проекта "Белене"

Китайската национална ядрена корпорация е наследник на китайското министерство на атомната енергетика.

Китайската национална ядрена корпорация проявява интерес към проекта "Белене", информират от правителствения пресцентър. Представители на дружеството се срещнаха с министър-председателя в оставка Бойко Борисов, зам.-премиера Томислав Дончев и енергийния министър Теменужка Петкова.

По време на срещата, инициирана от китайската компания, Борисов поясни, че проектът "Белене" би могъл да се реализира на пазарна основа, без държавна инвестиция ибез договори за дългосрочно изкупуване на електрическа енергия. От страна напредставителите на китайската корпорация бе потвърдена готовността за участие вреализацията на проекта при подобни условия.

След като "Национална електрическакомпания" ЕАД заплати на "Атомстройекспорт" дължимата според арбитражноторешение във връзка с проекта "Белене" сума, тя ще придобие оборудването. Товаще позволи отделяне на активите в проектна компания и стартиране на процедураза приватизация.

Китайската национална ядрена корпорацияе наследник на китайското министерство на атомната енергетика. Компанията еедна от водещите в сектора в международен план като работи по целия спектър –от разработване на мини, проектиране, изграждане и опериране на ядрени реакторидо съхранение на отработено ядрено гориво.

В момента корпорацията оперирауспешно шестнадесет реактора в Китай и изгражда допълнително още девет.Китайската национална ядрена корпорация е единственият производител на ядреногориво в Китай. Компанията има 100 дъщерни фирми, служителите й са над 100хиляди.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега