Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Китай с антидъмпингови мерки срещу европейските вина

ЕС пък въведе мита на соларни панели от Китай
Китай с антидъмпингови мерки срещу европейските вина

Пекин започва антидъмпингова разследване на европейско вино, съобщиха от министерството на търговията в сряда, след като Европейският съюз обяви, че налага мита на соларните панели, внасяни от Китай, предава "Франс прес". Това е поредната стъпка от търговския спорт между двете страни.

Пекин започва антидъмпингова разследване на европейско вино, съобщиха от министерството на търговията в сряда, след като Европейският съюз обяви, че налага мита на соларните панели, внасяни от Китай, предава "Франс прес". Това е поредната стъпка от търговския спорт между двете страни.

Във вторник Европейската комисия обяви, че ще въведе поетапно временни мита върху вноса на китайските соларни панели. Брюксел и Пекин ще имат два месеца, за да намерят решение до влизането в пълна сила на антидъмпинговите мита.

Еврокомисарят по търговията Карел де Гухт каза по време на пресконференция, че митата първоначално ще бъдат в размер от 11.8% от четвъртък тази седмица и ще бъдат увеличени до 47.6% на 6 август, ако не бъде постигнато споразумение дотогава.Говорителят на министерството на търговията заяви, че Китай остро се противопоставя на действията на ЕС, като определи митата като "несправедливи мита срещу износа на китайски фотоволтаични продукти към Европа".

Междувременно китайското правителство започва процедура по разследване срещу дъмпинг и субсидии на вина от Европейския съюз, заяви говорителят на министерството по търговията Шън Данян. Китай е вторият по големина търговски партньор на ЕС, но спорът между тях се разширява, като вече включва оборудване на соларни панели, телекоми, химикали и стоманени тръби.

Все още няма точни данни какъв точно е общият износ на вино от ЕС за Китай, но най-големият европейски износител на вино през 2012 г. е била Франция, като е продала около 140 милиона литра вино, които са на стойност около 788 милиона долара.

В момента Китай е най-големият потребител на вина в световен мащаб. Пазарът в страната се изчислява на близо 4 млрд. литра годишно с тенденция да нараства. Само за последните три години ръстът при продажбите на вино е 12%, като 92% от консумираните в страната вина са червени.

Преди дни една от най-големите китайски държавни компании - "Синохем Груп"- подписа договор за внос на български вина от "Винпром Пещера". Договорът е за три години и е на стойност 5 млн. долара.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега