Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Клетва под конвой за кмета на Несебър

Клетва под конвой за кмета на Несебър

Задържаният под стража новоизбран кмет на община Несебър Николай Димитров ще бъде конвоиран от ареста в София до общината в морския град в понеделник, предава bTV.Димитров, който беше преизбран за четвърти мандат още на първия тур на местните избори, ще положи клетва на първото заседание на местния Общински съвет.

Задържаният под стража новоизбран кмет на община Несебър Николай Димитров ще бъде конвоиран от ареста в София до общината в морския град в понеделник, предава bTV. Димитров, който беше преизбран за четвърти мандат още на първия тур на местните избори, ще положи клетва на първото заседание на местния Общински съвет.

После той може да упълномощи свой заместник, защото ще бъде върнат в ареста.Според законодателството ни такива случаи са от компетенциите на окръжни и градски съдилища.

Припомняме Ви, че Николай Димитров, който бе избран за нов мандат с 60% от вота, все още е в ареста във връзка с обвинения за участие в престъпна група срещу изборните права. Заедно с него прокуратурата бе обвинила и още четирима кандидати за местния вот в Несебър, двама от които бяха пуснати поради липса на доказателства.

Междувременно от Инициативния комитет, издигнал независимия кандидат, организират мълчалив протест в понеделник. Събитието ще се състои на 11 ноември, от 13:30 часа, през Заседателна зала “Мелсас”, където минути по-късно ще се състои церемонията. Настояването на демонстрантите ще бъде за освобождаването на Димитров и встъпването му в длъжност. Организаторите на проявата призовават и за подкрепа към обвинените, заедно с избрания за кмет нов мандат четирима кандидати за местния вот в Несебър.

”На 27.10.2019г. за четвърти път ние показахме и доказахме, че сме единни за общото благо на Общината. Тези осем хиляди, които гласуваха за Николай Димитров са зад него и ще отстояват неговото законно право да бъде кмет на Община Несебър. Ние от Инициативния комитет както и още 8081 избиратели на община Несебър настояваме съгласно чл.38,ал.4 от ЗМСМА кметът да положи клетва на 11.11.2019г. в 14.00ч. в Заседателна зала „Мелсас“, за да не бъде подменен действителният вот на избирателите”, пише в поканата, изпратена от Инициативния комитет.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега