Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметове също ще участват в приобщаването на ученици в риск

Кметове също ще участват в приобщаването на ученици в риск

Те ще бъдат част от екипите по обхват, чиято цел е да се намали броят на изоставащите и излизащите преждевременно от образователната система българчета.

Кметовете на по-малките населени места също ще участват в приобщаването на децата и учениците в риск. Те ще бъдат част от екипите по обхват, чиято цел е да се намали броят на изоставащите и излизащите преждевременно от образователната система българчета.

Това стана ясно по време на посещение на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в Павел баня и село Братя Даскалови. Кметовете и кметският наместник от десетте села в община Павел баня обикалят по адреси заедно със специалистите от Регионалното управление на образованието в Стара Загора, социалните работници и полицаите, за да убеждават родителите да изпращат децата си на детска градина и училище.

Екипите в двата района са започнали работа, като са включили и медиатори. Те заявиха, че са достатъчно мотивирани и ако сега в цялата страна бъдат привлечени децата обратно в училище, в бъдеще ще има достатъчно образовани родители. Министър Вълчев ги посъветва да съсредоточат усилията си върху 5 и 6-годишните, защото е най-важно те да бъдат ограмотени и да не натрупат пропуски преди първи клас.

По време на срещите в двете общини представителите на екипите по обхват споделиха, че нямат проблем с необхванати деца и ученици, но често учениците отпадат в по-горните класове. Като основни причини те посочиха културните различия, сключването на ранни бракове и дори започването на работа от децата.

Директорите и учителите могат да се възползват от възможността да предлагат семейни помощи в натура, като се съобразят с индивидуалните нужди на всяко дете. Благодарение на промените в Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи предписанията на педагогическите специалисти ще бъдат задължителни за Агенцията за социално подпомагане, добави министър Вълчев.

Той призова да не се прикриват отсъствия и заяви, че министерството ще прави активни проверки за отсъстващите от училище.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега