Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Комисията по транспорт в ЕП не прие важните за нас искания по пакета "Мобилност"

Комисията по транспорт в ЕП не прие важните за нас искания по пакета "Мобилност"

Заседанието продължава, но важните за България гласувания приключиха.

Комисията по транспорт в ЕП не прие важните за България искания, свързани с международните превози, предава БНТ. Заседанието продължава, но важните за България гласувания приключиха.

Искането шофьорите да могат да ползват седмичната си почивка в кабините в камионите си, когато на местата за почивка няма благоприятни условия, не беше прието. Ако и Парламентът го отхвърли, водачите ще трябва да спят в хотели. За сметка на това, предложението те да бъдат принудени да се прибират у дома на всеки четири седмици бе подкрепено от членовете на комисията.

Форматът на пакета "Мобилност" на етап комисия не представлява окончателен вариант на законовия текст. Предстоят редица процедури преди промените да бъдат гласувани от Европарламента.

Междувременно, вълната на подкрепа на властите към родните превозвачи продължава. Към солидарните се присъедини и президентът Румен Радев, който изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. В него държавният глава посочва, че ако пакетът бъде приет, България ще претърпи сериозни загуби и икономическото й изоставане от останалите страни-членки ще се задълбочи.

Протестът на превозвачите в Брюксел продължава. Стотици нашенци и водачи от Румъния, Литва, Унгария и Полша облякоха "жълти жилетки", следвайки унифицирания символ на протестите във Франция. Въпреки новината за развитието на пакета, те не губят надежда, че ще бъдат чути. Протестиращите се заканиха да продължат с демонстрациите. Следващата стъпка вероятно ще бъде Букурещ, тъй като Румъния вече пое председателството на Съвета на ЕС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега