Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Корнелия Нинова: 15-годишните няма да работят

Корнелия Нинова: 15-годишните няма да работят

„Промените в Кодекса на труда ще бъдат приети окончателно другата седмица. В тях няма предложение за работа на 15-годишните и такова няма да се приема”. Това заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия. По думите ѝ в кодекса е уредено стажуването на млади хора до 29 години, вече завършили средно или висше образование.

„Промените в Кодекса на труда ще бъдат приети окончателно другата седмица. В тях няма предложение за работа на 15-годишните и такова няма да се приема”. Това заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.  По думите ѝ в кодекса е уредено стажуването на млади хора до 29 години, вече завършили средно или висше образование.

От обясненията на Нинова стана ясно, че не се предвиждат и изменения по отношение на отпуска на жените след майчинство, каквито предложения също имаше. „Платеният годишен отпуск няма отношение към раждането. Защо трябва да отнемаме едно право за сметка на това, че една майка е родила, особено в условия на демографска криза”, посочи народният представител от левицата. Стана ясно още, че сроковете на майчинството също няма да се променят.  

Тя обясни, че предложенията за промяна в Кодекса на труда, внесени между първо и второ четене, няма да срещнат подкрепата на парламентарната група на БСП. В това число са идеите на червени депутати за задължителното пенсиониране, което все пак би освободило работни места за безработни млади хора."Идеята беше подкрепена от една част от обществото, но от друга - не, затова ще я изтеглим", допълни депутатът.

Няма да бъдат подкрепени и предложенията на Петър Кънев за изваждане на микро и малките предприятия от задълженията за документооборота – като например график за отпуските или поддържане на ревизионна книга. Кънев обаче предлага и прекратяване на трудовия договор да не бъде задължително в писмена форма, което означава, че служителите могат да бъдат уволнени по имейл или в устна форма. Тази идея също няма да бъде подкрепена.

Тя категорично отхвърли коментарите, че правителството ще раздаде предизборно по 30 лева на най-бедните българи, които са получили енергийни помощи през този отоплителен сезон. „Решението за това беше взето още с актуализацията на бюджета”, заяви Нинова.Мярката беше одобрена от комисия към социалното министерство и предвижда 280 хил. души да получат еднократно по 30 лева, което ще стане през април, броени седмици преди изборите за Европейски парламент.

Право на тази еднократна помощ ще имат хората, които са получавали енергийни помощи през този отоплителен сезон, както и хората, чиито доходи надвишават с 10 лева лимита за получаване на енергийни помощи.Мярката ще коства 8,3 млн. лева на бюджета.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега