Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Кроношпан" отнесе глоба за лоши миризми

"Кроношпан" отнесе глоба за лоши миризми

Заради жалби на граждани през октомври са организирани две комисии, проверяващи за разпространението на неприятни миризми около площадките на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и мина „Черно море Бургас“ ЕАД.

Заради жалби на граждани през октомври са организирани две комисии, проверяващи за разпространението  на неприятни миризми  около площадките на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и мина „Черно море Бургас“ ЕАД. Такива са засечени  от производствената площадка на „Лукойл“, за което предстои налагане на санкция, съобщават от РИОСВ-Бургас. Проверяващите са санкционирали „Кроношпан България“ ЕООД с 5000 лева, заради неприятни миризми от завода. Санкцията е след проверка извършена през месец август.            

За констатирани нарушения по Закона за защитените територии са съставени са 10 акта на физически лица - 3 бр. за нарушаване режима на Резерват Ропотамо - за навлизане с МПС и джетове,  6 бр. за навлизане с МПС в ЗМ "Устие на р. Велека", 1 бр. за извършване на дейности и строителство в частен имот в ПП "Странджа" без съгласувателни и разрешителни документи.    

От РИОСВ-Бургас съобщават още, че през октомври проверките на пунктове за изкупуване на отпадъци от хартия, стъкло и пластмаси, включително и отпадъци от опаковки, са продължили като целта е да бъдат обхванати всички пунктове в териториалния обхват.

За констатирани нарушения по време на проверките през месец октомври са съставени актове на "Алексиев груп" ЕООД, гр. Несебър за неводене на отчетните книги в съответствие с изискванията на нормативните актове за управление на отпадъците, на "Металс плюс" ЕООД, Бургас за неизпълнение на условия от издаденото разрешително за дейности с отапдъци, на "ЕЛ ЕМ Импекс" ЕООД, гр. София за неизпълнение на предписание за привеждане в съответствие с действащата нормативна уредба по управление на отпадъците и поставените условия в разрешението за дейност и съгласувана програма за управление на отпадъците и на "Чистота" ЕООД, гр. Бургас за неправилна експлоатация на депо "Братово".   Издадените наказателни постановления за месеца са 33 бр. в размер на 40 500 лева общо.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега