Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Крушите - диетични и полезни за здравето

Крушите - диетични и полезни за здравето

Крушите са идеални както за пациенти, страдащи от диабет, така и за хора в риск от развитие на захарната болест.

Крушите произлизат от Европа и Азия, като специалистите ги определят като “роднини” на ябълките, ягодите и прасковите. Най-често се консумират сурови, под формата на сладка и компоти, както и за производството на алкохолни напитки, след ферментация. Те обаче са и изключително диетични и полезни за здравето.

100 грама круша съдържа едва 57 калории, като мазнините са под 0,1 грам. Плодът е изграден от 84% вода, 15,2% естествени въглехидрати, една пета, от които, са фибри. Въпреки високото съдържание на въглехидрати, гликемичният индекс е между 33 и 42.

Това прави крушите идеални както за пациенти, страдащи от диабет, така и за хора в риск от развитие на захарната болест. Фибрите, и най-вече пектинът, в крушите прави този плод полезен за храносмилателната система и добър съюзник в борбата с лошия холестерол и високата кръвна захар.

Крушите са богати на антиоксиданти и флаваноиди, които са задължителен елемент, особено през есента, когато започва разпространението на грипа, тъй като повишават силите на имунната система. В Източната медицина те са известен лек срещу инфекции в дихателните пътища.

Естествените фолати ги правят подходяща храна по време на бременност, а ефектите се подобряват от богатото съдържание на витамините B2, B3 и B6. Съдържанието на калий се отразява благотворно на сърдечно-съдовата система, намалява кръвното налягане и подобрява общата хидратация в тялото като регулира трансфера на течности.

Крушите съдържат и витамин А, който е изключително важен за здравето на кожата, косата и очите. Високото съдържание на минерали пък е полезно за здравината и устойчивостта на костите в човешкия скелет. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега