Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР: Опасност от наводнения покрай Дунав няма

МВР: Опасност от наводнения покрай Дунав няма

Опасност от наводнения по българското поречие на река Дунав няма, увериха днес от Министерство на вътрешните работи. Според Централния оперативен щаб към ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ не се налага въвеждането на Националния план за защита при бедствия в частта защита при наводнения. Въпреки проливните дъждове, които наводниха Европа, у нас няма опасност от разливане на реката извън коритото й.

Опасност от наводнения по българското поречие на река Дунав няма, увериха днес от Министерство на вътрешните работи. Според Централния оперативен щаб към ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ не се налага въвеждането на Националния план за защита при бедствия в частта защита при наводнения. Въпреки проливните дъждове, които наводниха Европа, у нас няма опасност от разливане на реката извън коритото й. 

Пожарникари и спасители извършват непрекъснат мониторинг на критичните точки край Видин, Лом и Никопол. Въведени са в действие областните и общинските планове за защита при наводнение. Предприети са всички необходими действия за укрепване, подсилване и надграждане на дигите в района. Осигурени са над 5000 чувала с пясък, а на западния кей в Лом е издигната временна дига от циментови блокчета.

Щабът ще предложи на българското правителство да бъде предоставена помощ от одеала и палатки на Босна и Херцеговина. Продължава мисията на българските пожарникари и спасители в Сърбия. Екипите действат в района на градовете  Ягодина и Парачин. Основната им задача е да отводняват ел. станции, трафопостове и други съоръжения, с цел възстановяване на електрозахранването в района.

В момента се извършва укрепване на дигите по поречието на река Морава, като българската група има готовност да осигури евакуация на населението, при необходимост. Всички български пожарникари и спасители са в добро здравословно състояние.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега