Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР се включва в евроакция против високите скорости по пътищата

МВР се включва в евроакция против високите скорости по пътищата

Структурите на Пътна полиция към МВР се включват в евроакция против високите скорости по пътищата, съобщават от пресцентъра на ведомството. От днес до 20-ти април контролните органи ще проверяват за превишена скорост по българските пътища.

Структурите на Пътна полиция към МВР се включват в евроакция против високите скорости по пътищата, съобщават от пресцентъра на ведомството. От днес до 20-ти април контролните органи ще проверяват за превишена скорост по българските пътища.

Акцията е поредната, организирана от Европейската мрежа на службите „Пътна полиция” в ЕС (TISPOL). Освен за превишаване на скоростта, пътните полицаи ще проверяват и валидността на задължителната застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилите.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещани във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.

Голям процент от тежките пътни инциденти в България, при които има жертви и пострадали, са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост. Именно този тип нарушения продължават да са с най-голям дял сред катастрофите по вина на водачите - 2522 (37.34%) от тежките инциденти, при които са загинали 287 (49.74%) и са ранени 3294 (38.82%) души.

По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз, където броят на загиналите при инциденти, възникнали в резултат на движение с несъобразена или превишена скорост, представлява 30% от общия брои на загиналите при пътни инцидент

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега