Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Магистрати разясняват правосъдната система пред възпитаници на Руската

Магистрати разясняват правосъдната система пред възпитаници на Руската

Окръжният магистрат Симеон Михов ще представи темата и днес пред ученици от 10 „г“ клас

Започнаха лекциите от цикъла "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища  и прокуратури" в бургаската Гимназия за чужди езици "Васил Левски". Първото занятие за тази учебна година бе на тема "Разделение на властите според Конституцията на Република България. Функции на съдебната власт. Структура на съдебната система. ВСС".

Окръжният магистрат СимеонМихов ще представи темата и днес пред ученици от 10 „г“ клас на учебнотозаведение. Младите хора получават подарък от съда – книжка "Конституция наРепублика България", специално отпечатано издание от Висшия съдебен съвет иМинистерство на образованието и науката, предназначено за участниците вОбразователната програма.

Районният съдия, Анатоли Бобоков, ще говори по темата „Превенциясрещу употреба на наркотични вещества. Престъпления извършвани от наркозависимилица“ пред друг 10-ти клас на Руската гимназия утре. Ученицитеще посетят и открити заседания на Районен съд – Бургас, следващата седмица.Лекторив училището до края на месеца ще бъдат административният ръководител на Районнапрокуратура, Иван Кирков, неговият заместник, Димитър Георгиев, районният прокурорВеселина Гайдажиева и следователите, Елица Вълкова и Гергана Колева.

Изострящиобществото теми за детското насилие, хулиганските прояви нанепълнолетни лица и последиците от тях, мерките за защита правата на жертвите ивъзпитателните мерки за деца при противообществените прояви ще бъдатдискутирани с младите хора.

Програмата се реализира съвместно от окръжни и районни съдии, прокурори и следователи в пет бургаски гимназии. Говорителятна районна прокуратура, прокурор Керка Дюлгерска и окръжният съдия, ТаняМаркова, ще представят темите за структурата и функциите на съдебната власт иупотребата и престъпленията свързани с наркотични вещества в Английскатаезикова гимназия, също през месец януари.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега