Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел готви обща европейска стратегия срещу фалшивите новини

Мария Габриел готви обща европейска стратегия срещу фалшивите новини

"Фалшивите новини атакуват нашата демокрация"

"Наша отговорност е да помогнем на "четвъртата власт" – журналистиката, която е стожер на демокрацията. Подходът спрямо фалшивите новини в социалните мрежи трябва да се превърне от национален – в европейски". Това заяви българският комисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел.

В специално интервю за белгийския всекидневник L'Echo тя сподели, че ще предложи през пролетта на 2018г. обща стратегия спрямо този феномен.Експертна група на високо равнище трябва да идентифицира добрите практики за борба с фалшивите новини. Такива вече съществуват като например "trusted flaggers" за доброволно сигнализиране на невярно съдържание в YouTube или т.нар. "fact checkers" за проверка на фактите.

"От нас зависи да преценим каква добавена стойност може да внесе ЕС", отбелязва комисар Габриел.В интервюто тя съобщава също, че на 9 януари организира среща в Брюксел с представители на 30 интернет платформи – от най-голямата до най-малката, която е посветена на незаконното съдържание онлайн. 

"От платформите изискваме прозрачност, така че потребителят да е  информиран за онова, което се определя като незаконно съдържание; второ – да сътрудничат с органите на полицията и съдебните власти. И накрая – искаме да дадем възможност на гражданите да подават сигнали, коментира още комисар Мария Габриел.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега