Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Международен фестивал на изкуствата в Свети Влас

Международен фестивал на изкуствата в Свети Влас

От 1 до 5 юли 2015 г. Свети Влас ще заживее с духа на класическата музика и балетното изкуство. Стартира първото издание на Международният фестивал на изкуствата „Свети Влас“, чиято основна цел е да подкрепи талантливи деца в неравностойно положение.

От 1 до 5 юли 2015 г. Свети Власще заживее с духа на класическатамузика и балетното изкуство.Стартира първото издание на Международниятфестивал на изкуствата „Свети Влас“, чиято основна цел е да подкрепи талантливидеца в неравностойно положение.

В рамките на 5 дни в амфитеатъра на града ще се редуват операи мюзикъл, джаз, симфонични и камерни вечери, детски концерти,  спектакли и изложби. Фестивалъте организиран от Фондация "Евро АтлантикАрт", създадена от български творци и водещи арт мениджъри, които работятв САЩ и Европа. Тяхната мисия е да помагат на децата, които желаятпрофесионално да се развиват в сферата на изкуствата и се нуждаят от подкрепа.За тази цел на младежите ще се осигурява обучение от висококвалифициранипедагози от цял свят. Организаторите имат амбиция феситвалът да се превърне втрадиция и да се провежда ежегодно. Партньорна международния фестивал е „Слънчев бряг” АД.

„Нямакак да не подкрепя фестивала. Чрез подобни международни изяви ние не самоизграждаме различен облик на българското Черноморие, но и като подкрепямедецата в неравностойно положение сме в помощ на цялото българско общество”,коментира Златко Димитров -  изпълнителендиректор на дружеството, стопанисващо инфраструктурата на най-големия българскикурорт.

Напървото издание на фестивала своите виртуозни изпълнения ще предложат Варненската опера,Бургаската филхармония, Филхармония „Пионер“, балетът на Държавна опера – Русе,детски хор и много други формации. Специално за фестивала в Свети Власпристигат световноизвестните Майкъл Уорън-джаз вокал и БенАмоц.  

Програма: 

1юли /сряда/ -Арена„Диневи ризорт““Държавна опера - Русе,”Ромео и Жулиета” балет по музикана П. И. Чайковски„Полет към светлината” балет помузика на Чайковски, Гершуин, Масне, Пиацола, Росини . Хореография -примабалерината Силвия Томова 

2юли /четвъртък/Арена„Диневи ризорт“Филхармония „Пионер“Симфоничен концерт. Диригент:Любомир Денев – джуниър 

3юли /петък/Храм„Свети Власий“Детски хор 

4 юли /събота/Арена„Диневи ризорт“ Камерен концерт, Джаз вечер, пиано бар; Бургаска филхармония, камеренсъстав. Диригент: Георги Патриков 

5юли /неделя/Арена„Диневи ризорт“Варненска ОпераОперна Гала. Диригент: СтефанЛинев

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега