Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Менда Стоянова: През 2018-а ще увеличим учителските заплати с още 20-25%

Менда Стоянова: През 2018-а ще увеличим учителските заплати с още 20-25%

Народният представител от групата на ГЕРБ заяви, че промяна в данъците няма да има.

"През новия политически сезон ни очаква напрегната работа - сериозен дебат по темата за местните данъци и такси, промени в Наказателния кодекс и др.". Това каза председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова в ефира на БНТ. Народният представител от групата на ГЕРБ заяви, че промяна в данъците няма да има.

Стоянова посочи още, че към края на месец юли приходите в хазната са повече от заложените с над 6%, което ще даде възможност за положителни промени. За второ тримесечие ръстът на БВП е 3.6%. Второто тримесечие спрямо първото ръстът е 0.9%.

"Очаквам този ръст да се запази и до края на годината. Нулев или положителен баланс ще означава липса на кредити. Половин година ще слушате спекулациите на опозицията, за това как ще разпределяме излишъка в бюджета", каза Менда Стоянова.

Средно около 15% ще е увеличението на учителските заплати, от догодина още 20-25%. За три години те ще бъдат удвоени. Предвиждаме цялостни инвестиции в образование - в материална база и съвременни форми на обучение.

В сектор Сигурност ще се прави анализ, за да се види възможност за увеличение на заплатите. Там предвиденият разход е основно в техника. Ниски са заплатите на социалните работници, в НОИ, в сферата на културата, тези хора трябва да усетят някаква промяна, в противен случай диспропорцията в заплащането с други сектори ще стане голяма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега