Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Михайлова: Проектът "Карадере" няма да получи одобрение

Министър Михайлова: Проектът "Карадере" няма да получи одобрение

Проектът „Карадере“ няма да получи одобрение, тъй като засяга две защитени територии по "Натура", това заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова в предаването „Гореща точка“ на Tv7. Тя добави, че одобряването на меморандум за разбирателство между кабинета и фирмата инвеститор не означава получаването на екооценка.

Проектът „Карадере“ няма даполучи одобрение, тъй като засяга две защитени територии по "Натура",това заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова в предаването„Гореща точка“ на Tv7. Тя добави, че одобряването на меморандум за разбирателство междукабинета и фирмата инвеститор не означава получаването на екооценка.

„Аз ще предложа да добавим понеоще едно изречение в закона, което да гласи, че преди да бъде процедиранпроектът, той трябва да получи становище по ОВОС. Без оценка за въздействието за нас този проект не съществува",категорична бе тя. "Инвеститорът на проекта не е контактувал с мен",каза още Михайлова. 

"Почти нищо незнам за собствениците на фирмата", допълни тя. Министърът заяви, чефирмата-инвеститор „Мадара Юръп" не е кандидатствала по проекта. „За мен иза екипа на МОСВ този, новият проект, съществува само в един план в 2 писма -едно писмо, написано от фирмата до РИОСВ-Бургас, в което фирмата се интересувакаква е процедурата, за да получи разрешение по екологичното законодателство.Второто писмо е до зам.-министъра на околната среда и водите - дали това позакон е възможно, но е отговорено, че решението се взима в зависимост отпроекта", обясни Михайлова. 

„Държавната институция не само вБългария, но и по целия свят е ангажирана с политиката в защита на околнатасреда. Екологичното законодателство ще бъде спазено“ , увери Михайлова. „Моетолично убеждение и убеждението на МОСВ е, че ние трябва да бъдем много ясни прединвеститорите. Те са добре дошли, ако създават работни места“, каза тя и допълни,че министерството може да подкрепи всеки проект, но при определени условия.

Първите действия в тази посока щеса промени във формуляра, който се попълва при кандидатстване за инвеститорскиклас. Михайлова ще предложи в решението на Министерския съвет да се добави, чепреди проектът да бъде процедиран нататък, трябва да получи становище повъздействие върху околната среда. „Ще ограничим проекта, не можемда го разширим в този си вид, защото има защитени зони, каза Михайлова.“

Спореднея преди да се направи бизнес план и график за строителство, трябва да сенаправи проверка това строителство дали е възможно. „По-разумно е едининвеститор преди да тръгне с проекта си, да направи проверка възможен ли е тозипроект, след като има защитени зони в района“, каза Искра Михайлова. „За нас всичко трябва да започне отначало“, завърши  тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега