Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари намериха злато за близо 40 000 лева в бельото на петима души

Митничари намериха злато за близо 40 000 лева в бельото на петима души

Служители на МП "Капитан Андреево" откриха и иззеха близо един килограм контрабандни златни накити на стойност 55 687 лева. Част от накитите на стойност около 40 000 лева били укрити в бельото на влизащи в страната граждани.

Служители на МП "Капитан Андреево" откриха и иззеха близо един килограм контрабандни златни накити на стойност 55 687 лева. Ценностите са задържани при шест отделни случая през последните дни. Част от накитите на стойност около 40 000 лева били укрити в бельото на влизащи в страната граждани.

При пет от случаите, при личен преглед на три жени и двама мъже, влизащи в страната от Турция, митническите служители са открили в бельото им общо 661,45 грама златни накити. Двамата мъже, български граждани, са пристигнали на пункта пешком. При проверката, митническите служители открили общо пет пакета, обвити в тиксо, с изделия от жълт метал, укрити в долното бельо на двама пловдивчани. 

Трите жени, две от които български гражданки и една румънска гражданка, също са използвали бельото си - гащи и сутиен, за укритие на контрабандно пренасяните златни накити. Направената експертиза е установила, че и при петте случая бижутата /пръстени, гривни, обици и колиета/ са от 14-каратово злато, а общата им стойност е 39 687 лева. 

Шестият от случаите на пресечена контрабанда на ювелирни изделия от злато е разкрит при проверка на „Мерцедес" Е220. От жабката и подлакътника на задната седалка са извадени гривни и колиета с общо тегло 265 грама, на стойност близо 16 000 лева. Накитите се оказали собственост на пътуващата в автомобила жена на 40 години, която заявила, че ги е закупила от Турция за подаръци, по повод предстоящата сватба на сина си. 

Откритите контрабандни златни бижута са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега