Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мораториум спира събарянето на незаконни строежи в Ченгене скеле

Мораториум спира събарянето на незаконни строежи в Ченгене скеле

Временната комисия по правни въпроси прие проект за решение за налагане на мораториум върху заповедите за премахване и забрана ползването на незаконни строежи, използвани за постоянно обитаване като единствено жилище в урбанизираните територии, както и незаконни строежи в държавни, общински и частни имоти на териториите на рибарските селища, изградени по Черноморското крайбрежие, внесен от Сергей Станишев съобщава агенция "Фокус". Мораториумът спира премахването на къщите на рибарите в Ченгене скеле.

Временната комисия по правни въпроси прие проект за решение за налагане на мораториум върху заповедите за премахване и забрана ползването на незаконни строежи, използвани за постоянно обитаване като единствено жилище в урбанизираните територии, както и незаконни строежи в държавни, общински и частни имоти на териториите на рибарските селища, изградени по Черноморското крайбрежие, внесен от Сергей Станишев съобщава агенция "Фокус". Мораториумът спира премахването на къщите на рибарите в Ченгене скеле.  

Депутатът от ПГ на Коалиция за България Димчо Михалевски заяви, че до момента има влезли в сила над 2500 заповеди за премахване на различен тип строежи, като една голяма част от тях имат нужда от допълнително обосноваване.

„Фокусът на мораториума е върху жилищните сгради, които се ползват постоянно от своите обитатели и по същество представляват единствено жилище. За 2011 г. има издадени 298 такива заповеди, от които 96 вече са премахнати, а 202 са в процедура на премахване. През 2012 г. има издадени общо 132 заповеди, от които са премахнати 46, а 86 са в процедура на премахване”, добави Михалевски.

„Целта на мораториума е защитавайки различни групи обществени интереси, на публична държавна и общинска собственост, да се вземат незабавни мерки. Трябва да си даваме сметка, че разрушавайки единствено жилище на множество българи, не решаваме къде отиват те. Искаме да дадем временен стоп на изпълнението на тези заповеди, да има принцип на съразмерност и по-голяма справедливост”, посочи депутатът.

Народният представител от ПГ на АТАКА Павел Шопов заяви: „Не е коректно двете хипотези да се поставят с едно проекторешение, защото имат съвсем различно значение. Коректно беше да разделим въпроса по двете теми”.

„Не може да дискриминираме и да даваме привилегии на една или друга група. Дори и в момента в последните 3 седмици само в Пловдив има издадени нови 27 заповеди за събаряне на сгради в ромски квартали. Голяма част от заповедите не се изпълняват и не решаваме проблема на хората. Срокът, който си поставяме, за да напишем промените, е в рамките на не повече от два месеца”, допълни Михалевски.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега