Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мъж осъзна, че са го наели за муле в ало-измама, и съобщи в полицията

Мъж осъзна, че са го наели за муле в ало-измама, и съобщи в полицията

Благодарение на него е предотвратена телефонна измама, чиято жертва е 78-годишна жена от Шумен.

42-годишен мъж от Шумен потърси съдействие в полицията, след като осъзна, че е въвлечен в ало-схема. Благодарение на него е предотвратена телефонна измама, чиято жертва е 78-годишна жена от града.

Според разказа на мъжа, самият той пуснал обява, че търси работа. По телефона го потърсил непознат, който му предложил ангажимент  -  на 25 март да отиде в град Нови пазар и да чака обаждане.

В следобедните часове вчера последвало второ обаждане с обяснението, че трябва да вземе документи от възрастна жена, която да чака в района на от централната част на град Нови пазар. Скоро жената дошла, носела и предала черна найлонова торба. 

По предварителни указания мъжът взел пратката и с такси се отправил към Шумен. По пътя получил ново обаждане с уточнението, че в пакета има пари, трябва да го отвори, да си вземе възнаграждението, да плати на шофьора на таксито и да отнесе останалата част в посока Русе.

Тогава мъжът се усъмнил и потърсил помощ в полицията, като предал и сумата от 1 672 лева. Малко по-късно - към 20 часа снощи, в РУ Нови пазар 78-годишната жертва от града подала сигнал, че е била измамена по телефона и предала сумата в опаковани в черна торба.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК по описа на РУ Нови пазар, в рамките на което криминалисти ще провеждат разследване. Предстои парите да бъдат върнати на възрастната жена

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега