Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАТО няма планове за военни действия в Сирия

Дамаск: Химическата атака е изфабрикувана от САЩ
НАТО няма планове за военни действия в Сирия

НАТО няма никакви планове за военни действия в Сирия заради предполагаемата употреба на химически оръжия срещу нейни граждани, заяви късно снощи генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен, цитиран от Асошиейтед прес.

НАТО няма никакви планове за военни действия в Сирия заради предполагаемата употреба на химически оръжия срещу нейни граждани, заяви късно снощи генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен, цитиран от Асошиейтед прес.  

Запитан за предполагаемата атака в предградие на Дамаск на 21 август, Расмусен отправи обвинения към сирийските сили. По думите му е изключително цинично да се смята, че опозицията стои зад химическа атака в район, който вече до голяма степен контролира.  

В сряда Расмусен заяви, че всякаква употреба на подобни оръжия е неприемлива и не може да остане без отговор, както и че трябва да се потърси отговорност на виновните.   Снощи обаче заяви, че НАТО няма планове за интервенция в Сирия.

Междувременно сирийското правителство нарече обвиненията на президента Барак Обама и американския държавен секретар Джон Кери, че то е използвало химически оръжия "безпочвени лъжи", почиващи на сведения, "изфабрикувани" от бунтовниците, съобщи АФП. В комюнике на сирийското външно министерство, цитирано от сирийската агенция САНА, се казва, че Кери, който обещал на международната общност да оповести "неопровержими доказателства" за използването от сирийската армия на химическо оръжие, всъщност е повторил една измислена история, изфабрикувана от сирийската опозиция в чужбина, за да оправдае чужда военна намеса.  

"Учудващо е, че представените от Кери измислени доводи са взети от социалните мрежи. Как може световна сила като Америка да взема решения за война и мир, основавайки се на съмнителни сведения. Всички числа за пострадали мирни жители, посочени от Кери", са измислени, се посочва в изявлението на Дамаск.

Днес инспекторите на ООН за химическите оръжия напуснаха хотела си в сирийската столица, предаде Ройтерс, позовавайки се на очевидец. Те изглежда си заминават от Сирия. Колите на екипа са се насочили към магистралата, водеща към Ливан, пише агенцията. Вероятно ще са необходими две седмици, за да се определи дали в Сирия е било използвано химическо оръжие.

Вчера инспекторите приключиха работата си на мястото на атаката, извършена на 21 август, отнела живота на стотици жени и деца. Очаква се днес експертите да пристигнат в Хага, където се намира централата на Организацията за забрана на химическите оръжия. Инспекторите ще подготвят доклад за генералния секретар, който ще бъде представен на Съвета за сигурност на ООН.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега