Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 450 деца и младежи се изявиха в "Сцена край морето"

Над 450 деца и младежи се изявиха в "Сцена край морето"

Тридневният фестивал „Сцена край морето” започна с ритуално запалване на театралния огън - символ на творческата искра и неугасващия порив към изкуството. Осмото издание на фестивала успя да стопли сърцата на хиляди зрители и още по-силно да възпламени любовта към театъра. Тази година „Сцена край морето” даде възможност за изява на повече от 450 деца и младежи на възраст от 4 до 24 години, идващи от артистични школи от цялата страна.

Тридневният фестивал„Сцена край морето” започна с ритуално запалване на театралния огън - символ натворческата искра и неугасващия порив към изкуството. Осмото издание нафестивала успя да стопли сърцата на хиляди зрители и още по-силно да възпламенилюбовта към театъра. Тази година „Сцена край морето” даде възможност за изява на повече от 450деца и младежи на възраст от 4 до 24 години, идващи от артистични школи отцялата страна.

А изключителните спектакли в различни театрални жанрове подариханезабравими мигове на публиката и позволиха на всеки един да намери своетозаглавие сред палитрата от приказни светове. Новата постановка на Детска театрална студия „Светулка” - „Нероденамома” бе представена още с откриването на фестивала.

Тя пожъна невероятен успехи донесе много радост и удовлетворение за младите артисти. Освен нея, насцената намериха място още 27 спектакъла, като всеки от тях получи изчерпателнаи точна оценка от председателя на журито - Пейо Пантелеев. Обичаният поет ирежисьор отдели време да се срещне лично с всички участници, за да ги поощри ивдъхнови за нови творчески върхове.

”Театър по 14 часа три поредни дни, пълна зала и никакъв компромис сдраматургията – това, заедно с обмяната на идеи и мотивираните деца, изпълваработата ни със смисъл. Благодарение на този заряд, още със закриването натази, вече мислим за следващата „Сцена край морето” – сподели в края ДонкаКитанова – Секретар на НЧ „Светлина 1939”. Всички състави получиха плакети, грамотии сувенири с логото на фестивала, осигурени от организаторите НЧ „Светлина1939” и Община Поморие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега