Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Влиза в сила нов Кодекс на поведение за членовете на Европейската комисия

Влиза в сила нов Кодекс на поведение за членовете на Европейската комисия

По-стриктни етични правила ще регулират еврокомисарите.

Влиза в сила новият Кодекс за поведение на членовете на Европейската комисия, обявен от председателя Юнкер в речта му относно състоянието на Съюза.

Новият Кодекс за поведение на членовете на Комисията съдържа, по-специално, следните подобрения:

- Дейности след изтичането на мандата: С новия Кодекс за поведение „периодът на прекъсване“ се удължава от настоящите 18 месеца на две години за бивши членове на Комисията и на три години за председателя на Комисията. През периода на прекъсване бившите членове на Комисията трябва да уведомяват Комисията, преди да започнат нова работа, като подлежат също на ограничения по отношение на някои дейности.

- Предотвратяване на конфликти на интереси: В новия Кодекс за поведение за първи път се определя понятието „конфликт на интереси“ и се въвежда принципът, че членовете на Комисията не само следва да избягват ситуации на конфликт на интереси, но и такива, които могат да бъдат счетени за конфликт на интереси.

- Финансови интереси: Също така ще се прилагат по-строги правила по отношение на финансовите интереси на членовете на Комисията. Те ще трябва да декларират инвестициите, които надвишават 10 000 евро, независимо дали е налице възможен конфликт на интереси.

- Прозрачност и докладване: Членовете на Комисията са най-добрите посланици на Европейския съюз във всички държави и навсякъде по света, поради което председателят Юнкер ги насърчава да продължат да пътуват. Те трябва да правят това по най-ефективния от гледна точка на разходите начин, като на всеки два месеца ще бъде публикувана информация относно разходите за пътуване на всеки член на Комисията.

- Прилагане на правилата: При прилагането на кодекса Комисията ще бъде подпомагана от новия независим Комитет по етика, който ще може да предоставя съвети по всички свързани с етиката въпроси и да отправя препоръки във връзка с кодекса.

- Възможност за членовете на Комисията да участват като кандидати в изборите за Европейски парламент, без да се налага да вземат отпуск.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега