Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Национален фестивал на меда ще се проведе в Поморие

Национален фестивал на меда ще се проведе в Поморие

Първият национален фестивал на меда „Мед, море и слънце” ще се проведе в дните 26 юли – 10 август в Поморие. Във всеки ден от фестивала от 09:30 ч. до 21:30 ч. ще има изложба -базар на пчелен мед и пчелни продукти.

Първият национален фестивал на меда „Мед, море и слънце” ще се проведе в дните 26 юли – 10 август в Поморие. Във всеки ден от фестивала от 09:30 ч. до 21:30 ч. ще има изложба -базар на пчелен мед и пчелни продукти. На централната пешеходна алея в града /срещу храм “Свето Рождество Богородично”/ пчелари от цялата страна ще предлагат на жителите и гостите на града над 20 вида мед и пчелни продукти – цветен прашец, пчелно млечице и прополис. Ще имат възможност да наблюдават как се извлича мед с различни пчеларски техники.         

Фестивалът ще бъде открит от организаторите на 27 юли /събота/ от 10:00 часа на централната пешеходна алея в града /срещу храм „Свето Рождество Богородично”/.  През целия ден, както и на следващия /28 юли/ ще се провеждат лекции в НЦСР „Свети Георги” Поморие на различни теми, свързани с пчеларството.         

В първия ден от фестивала от 10:45 ч. проф. Христо Мермерски ще открие семинара с лекция на тема  „Технологии и новости в медицинското приложение на меда”. От 13:30 началникът на отдел „Месо и пчеларство” в ДФ „Земеделие” Кирилка Янина ще обсъди с посетителите „Възможността за развитие и финансиране на пчеларството – пчеларски програми и участието на пчеларите в тях”.

От 15:15 ч. представители на фирма „Примавет” ще развият темата „Профилактика и здравеопазване на пчелите през различните сезони – болести по пчелите и нови препарати за борба с тях”. Валери Цеков ще изнесе лекция за новите пазари, маркетинг, тенденции и цени от 16:30 ч., а от 18:00 часа ще се прожектира филмът за опазването на пчелите и ползата им за оцеляване на човечеството – „Повече мед”.         

Вторият ден от семинара 28 юли ще започне в 10:45 ч. с лекция от пчелар №  1 за 2005 г. Константин Якофов на тема  „Производство на пчелни „майки” за собствени нужди на пчелина и технология за производство на „цветен прашец”. В 13:30 ч. посетителите ще се запознаят с последните тенденции в производството на „пчелни кошери”, нови материали за направата им, въздействието върху пчелите и ползата от тях.

Темата ще бъде развита от пчелар №1 за 2009 г. и председател на Клуба на пчеларите №1 в България Симеон Тодоров. От 16:30 часа доайенът на българското пчеларство Кирил Кирилов ще изнесе лекция на тема „Алтернативен начин за реализацията на произведените пчелни продукти”. От 18:00 часа отново ще се прожектира филмът „Повече мед”.

Събитието е организирано от Община Поморие, под патронажа на кмета Иван Алексиев, със съдействието на „Клуб на пчеларите № 1 в България”, с медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер”, единственото в България Национално сдружение на жените пчелари и Областен пчеларски съюз – Бургас.

Организаторите канят всички граждани и гости на Поморие да посетят  двудневния семинар и изложбата-базар на мед и пчелни продукти. Целта на фестивала е да се запознаят със свойствата, които притежава незаменимият природен антибиотик.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега