Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Никодим Стоянов: Поморие се нуждае от болницата си, особено през летния сезон

Никодим Стоянов: Поморие се нуждае от болницата си, особено през летния сезон

Припомняме Ви, че днес МБАЛ Поморие отново отваря врати, след като на 16-и октомври дейността на здравното заведение бе преустановена.

"Макар на 20 км, в Бургас, да има болница, община Поморие се нуждае оттова болнично заведение, особено през летния сезон. Надявам се, че мерките,които ще предприеме Общината, ще дадат резултат". Това коментира днес на нарочна пресконференция в областната централа наБСП поморийският общински съветник Никодим Стоянов.

По думите му, проблемът с МБАЛ Поморие е на дневен ред от месец априлнасам. Стоянов посочи още, че е очаквал по случая да бъде свикано спешнозаседание на местния парламент, но това не се е случило.Съветникът от групата на БСП обясни пред бургаските медии, че Общински съвет вече е далсъгласието си Общината да тегли заем в размер на 18 млн. лева, като околомилион от тази сума ще бъде изразходвана именно за МБАЛ Поморие.

Приблизително700 000 лева ще бъдат вложени в апаратура, а около 300 000 лева щеотидат за сградния фонд. Според Стоянов, именно медицинската апаратура е средосновните приоритети за оздравяване на здравното заведение, тъй като безтехника няма клинични пътеки, а без клинични пътеки, няма финансиране.

В пресконференцията взе участие и народният представител Николай Тишев,който подчерта, че ситуацията с МБАЛ Поморие не е уникален за региона проблем,а засяга всички общински болници в страната. Според него, причините за това имсъстояние са няколко – нуждата от осъвременяване на клиничните пътеки, които неса променини от 2006-а година насам и не отразяват инфлацията, както изаконовите разпоредби, които забраняват този тип здравни заведения да отпращатпациенти, пък били те и неосигурени. Третият проблем бил демотивацията наздравните работници, заради плановете общинските болници да бъдат преобразуванив спешни центрове.

Към април месец, дълговете на поморийската болница са били близо500 000 лева. Около 340 000 лева са били задълженията къмдоставчиците, 36 000 към бюджета, а 120 000 към служителите,включително за осигуровки.

Припомняме Ви, че днес МБАЛ Поморие отново отваря врати, след като на 16-и октомври дейността на здравното заведение бе преустановена. Отделенията започнаха да приемат пациенти около 12:00 часа на обяд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега