Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Новата транспортна схема е в сила от днес

Новата транспортна схема е в сила от днес

Новата транспортна схема на обществения превоз в Бургас е в сила от днес, 26 ноември, събота. Община Бургас напомня, че спирането в буслентите е напълно забранено и призовава гражданите в нарушение да преместят автомобилите си. Репатриращите автомобили и органите на реда ще работят извънредно, за да премахват коли, които са в нарушение.

Новата транспортна схема на обществения превоз в Бургас е в сила от днес, 26 ноември, събота. Община Бургас напомня, че спирането в буслентите е напълно забранено и призовава гражданите в нарушение да преместят автомобилите си. Репатриращите автомобили и органите на реда ще работят извънредно, за да премахват коли, които са в нарушение.

Водачите трябва да се съобразяват с това, че когато пътната лента е сигнализирана с жълта единична непрекъсната линия, тя е предназначена за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници и се забранява движението на други превозни средства по нея.

За целта по трасето на автобусите от градския транспорт вече са монтирани съответните пътни знаци, забраняващи спирането, престоя и паркирането на други превозни средства.Според Закона за движение по пътищата спирането на леки автомобили и таксита за престой или паркиране на спирките е забранено. Те могат да спират единствено за слизане или качване на пътници, но само ако не пречат на автобусите.В случай, че водачът на автомобила забележи приближаващ автобус, е длъжен да намали скоростта и дори да спре, за да не му пречи да извърши необходимите маневри, свързани със спиране или потегляне от спирката.

При възникване по време на движение на повреда или неизправност на автомобила в бус лента, водачът трябва да сигнализира с поставянето на предупредителен светлоотразителен триъгълник и да включи аварийните светлини.Шофьорите, които не спазват правилата и пречат на автомобилите от градския транспорт, ще бъдат санкционирани съгласно Закона за движение по пътищата.Община Бургас призовава гражданите, които живеят непосредствено до трасетата на новите автобусни линии, да се съобразят с новата пътна маркировка и сигнализация, и да преместят автомобилите в близост до домовете си, където престоят и паркирането е разрешено и не създава пречки за движението.

Въпреки новите изисквания към шофьорите в града, общинска администрация се надява всички да проявят търпение и разбиране, да спазват правилата на новата транспортна схема, която цели по-бърз и по-удобен превоз за пътниците, облекчаване на трафика и намаляване на вредните емисии в Бургас.Всяко начало е трудно, но вярваме в способността на бургазлии да действат заедно, в синхрон. Градът ни се развива, расте, а ние трябва да го правим заедно с него. Стари или нови, правилата важат за всички и трябва да се спазват. Нека бъдем внимателни и толерантни на пътя, за да избегнем неприятните инциденти.

Последният призив важи не само за шофьорите, но и за пешеходците.Тези, които все още не са си закупили електронни карти, могат да направят това и в събота, в "Транспортна къща" на ул. "Александровска", която ще работи извънредно.От утре по основните спирки на бързата автобусна линия ще има гидове, които да дават разяснения за новата транспортна схема.

Подробна карта на новата транспортна схема с всички линии, които ще включва тя, можете да откриете тук.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега