Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова надежда за възраждане на проекта за Океанариум в Бургас

Нова надежда за възраждане на проекта за Океанариум в Бургас

В случай, че съветниците кажат "да", строителството започва още наесен.

След като бе замразен през 2014-а година, проектът за Океанариума в Бургас сякаш потъна в дебрите на "добрите, но неосъществени идеи". На няколко пъти надеждата, че атракционът ще бъде все пак построен, се възраждаше за кратко, но до този момент първа копка не е имало.

Сега обаче консорциум от три компании изрази готовност да инвестира 110 млн. лева. Българската страна в проекта вече поиска от Общински съвет отсрочка. Така крайният срок за завършване на проекта ще бъде изместен с пет години - до 2024 година. В случай, че съветниците кажат "да", строителството започва още наесен, уверяват от "Уотър Атракшънс Къмпани Плюс".

Припомняме Ви, че руският инвеститор, който трябваше да построи Океанариума, потъна в дългове заради Олимпиадата в Сочи. Финансиране за бургаския атракцион не бе набавено, което стана и причина за забавянето. Сега първоначалният инвеститор остава извън консорциума, заявил желание да строи аквариум в Морската градина.

Инвеститорите планират първо да изградят аква парк, на втора фаза ще бъде построен делфинариум и  Океанариум  /аквариум с морска флора и фауна/, плюс развлекателно-опознавателен комплекс и последната фаза е посветена на изграждането на  открит паркинг на три нива и закрит водно-оздравителен комплекс. Очакванията са "Парк Океанариум" да удължи активния сезон в Бургас и да създаде целогодишно около 350 нови работни места.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега