Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова порция наводнения в Пловдив, вътрешният министър пристигна в града

Нова порция наводнения в Пловдив, вътрешният министър пристигна в града

650 сигнала са получени за около 4 часа в РДПБЗН-Пловдив.

Нова порция наводнения вдигнаха властите в Пловдив на крак в неделя. Интензивният дъжд заваля около 18 часа. През цялата нощ постъпваха сигнали за наводнени къщи, мазета на жилищни и обществени сгради, болници, закъсали автомобили, блокирани болни и трудноподвижни хора, информират от МВР.

650 сигнала са получени за около 4 часа в РДПБЗН-Пловдив. С приоритет са обслужвани сигналите получени от болници и бедстващи хора. Същевременно огнеборците реагираха и на сигнали за пожари  в лек автомобил и склад.

Наводнени са болниците „Медлайн“, „Паркхоспитал“, „Физиомед“, ВМИ „Свети Георги“. Оказана е помощ и са евакуирани бедстващи 120 деца от дом на културата „Борис Христов“. Отводнена е сградата на областната администрация в града. Два екипа са отзовани на сигнал за пожар в склад с полиетиленови отпадъци, който е локализиран.

Отводнено е подземно помещение в онкодиспансер в кв.Кичук Париж. 30 човека, сред тях  малки деца и 4 бременни жени и са изведени от бедстващи автомобили. Оказана е помощ на четирима самотноживеещи инвалиди в наводнени жилищни сгради. В момента се отводнява склад за готова продукция на хлебозавод в кв. Кичук Париж.

Министър Младен Маринов също пристигна в Пловдив. Той ще инспектира създадената организация и предприетите действия от екипите на пожарна и полиция и ще направи оглед на щетите, нанесени от обилните валежи. На място е и директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов.

Във връзка с регистрираните валежи през изминалото денонощие, както и обявено от НИМХ предупреждение от първа степен (жълт код) за интензивни валежи, придружени с гръмотевици в областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, София, Пазарджик и Пловдив, е активиран  24-часов режим на работа на Оперативното звено за предотвратяване на опасности от вредното въздействие на водите към МОСВ и в четирите Басейнови дирекции в страната.

Два пъти дневно ще се предоставя обобщена информация за състоянието на язовирите, състоянието на реките по поречия с данни за критични нива и аварийни ситуации, данни за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и постъпилата информация за  засегнати населени места от вредното въздействие на водите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега