Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нови намаления очакват туристите в Слънчев бряг до края на септември

Нови намаления очакват туристите в Слънчев бряг до края на септември

Намаленията по родното черноморие вече стартираха. Хотелиери и ресторантьори в Слънчев бряг пуснаха по-ниски цени в размер на 10 до 15% в опит да привлекат максимален брой клиенти. Близо 2 седмици ще продължи този режим на работа, а нови намаления очакват туристите до края на септември.

Намаленията по родното черноморие вече стартираха. Хотелиери и ресторантьори в Слънчев бряг пуснаха по-ниски цени в размер на 10 до 15%  в опит да привлекат максимален брой клиенти. Близо 2 седмици ще продължи този режим на работа, а нови намаления очакват туристите до края на септември.

Българските туристи могат да се възползват и от промоционални цени за почивка на море в Слънчев бряг през почивните дни за празничния 6-ти септември. Най-голямото хотелско дружество в курорта предлага близо 50-процентно намаление на летните цени от 6-ти септември включително.

Според предварителните резервации над 210 хиляди летовници ще пристигнат в "Слънчев бряг" за есенно море. Активният чартърен сезон на Летище Бургас ще приключи на 10 октомври.И макар лятото да е към своя край, работещите в туристическия бранш край морето доволно потриват ръце. Според статистиките, над 450 хиляди туристи са летували в Слънчев бряг до края на юли, а хотелите са фраш и в момента. Места по плажната ивица и край басейните трудно се намират, за водни атракции и разходка с корабче се чака на опашка.

"Този сезон ще бъде в цифрово изражение по-добър от миналия. Ако го гледаме по периоди, ще има и до 15-20% плюс в зависимост от сезона. Като цяло между 7 и 8% ще е ръстът на туристите", коментира пред БНТ хотелиерът Малина Стратиева.

Разпределението на туристите по страни се запазва - най-много от Германия, Англия, Швеция, Финландия. Забелязва се и увеличението на туристи от бившите соцстрани, но най-голям през този сезон е ръстът на руските летовници.

"Считам, че като увеличение, като брой туристи руските са на първо място. Можем да отбележим и това, че по-голяма част от тях са свързани със самостоятелни имоти, ваканционни имоти, които имат в Слънчев бряг, в Несебър и по Южното Черноморие", пояснява изпълнителният директор на курорта Златко Димитров. През този сезон чуждите туристи нямат сериозни оплаквания към условията за летуване по родното крайбрежие, допълват специалисти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега