Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОУ "Коджакафалията" ще участва в откриването на Eвропредседателството

ОУ "Коджакафалията" ще участва в откриването на Eвропредседателството

Събитието се организира под патронажа на Мария Габриел.

ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" получи специална покана от Дигитална национална коалиция (ДНК) да проведе образователен уъркшоп в рамките на детското откриване на българското председателство на Съвета на ЕС, което ще се случи утре, 06.01.2018г., в Националния дворец на културата.

Таня Сребрева, учител по информационни технологии и програмиране в новото бургаско училище, ще представи играта Minecraft като мултифункционален образователен инструмент, както и цялостната училищна политика в областта на развитието на дигиталните компетентности на учениците.

Популярната сред децата игра позволява създаването на нови светове, като по този начин развива въображението и в същото време създава предпоставки чрез нея учебното съдържание да се преподава по увлекателен и запомнящ се начин, да се стимулира творчеството и екипната работа. От друга страна, в режим "програмиране" се развиват софтуерните умения на възпитаниците на ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията", което в национален план е първото училище, интегрирало Minecraft в програмата си.

Събитието се организира под патронажа на  Мария Габриел, Комисар по цифрова икономика и общество, като в него ще вземат участие Лиляна Павлова, Министър на българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Лаура Лукрезеану, Директор CEE Education Microsoft, Пийт о‘Шиа, CoderDojo Foundation. На финала се предвижда номиниране на деца - посланици #Kids4DigiEU и посланици на CoderDojo. 

Участието в един от ключовите за европредседателството ни форуми, обвързан с темата за дигиталното общество, е високо признание за най-младото бургаско училище и за бургаската образователна общност, чиито идеи и иновативни политики ще бъдат представени в европейски мащаб.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега