Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОбС реши: Паякът в Бургас поскъпва

ОбС реши: Паякът в Бургас поскъпва

Причината за измененията са увеличените разходи за управление на паяците и наказателния паркинг.

С 34 гласа "За", 13 - "Против" и двама въздържали се, Общински съвет прие нови цени за еднократно репатриране на неправилно паркирано превозно средство за всяка от трите зони на град Бургас.

Причината за измененията са увеличените разходи за управление на паяците и наказателния паркинг. В обосновката към предложението си, зам.-кметът Красимир Стойчев изтъква и факта, че цените не са променяни от 2012-а година, макар разходите значително да са се повишили.

Новите такси ще бъдат в следните размери:

1. Определя за I-ва зона сумата от 46 лева без ДДС или 55.20 лева с ДДС представляваща разходите, направени във връзка с преместването на превозно средство по наложена принудителна административна мярка, обхващаща териториите на Централна градска част, к-с Лазур, к-с Възраждане, ж.к. Бр. Миладинови и ж.к. Зорница;
2. Определя за II-ра зона сумата от 52 лева с ДДС или 62.40 с ДДС представляваща разходите, направени във връзка с преместването на превозно средство по наложена принудителна административна мярка обхващаща териториите на к-с Изгрев, к-с Славейков, кв. Акации и кв. Победа;
3. Определя за III-та60 лева без ДДС или 72 лева с ДДС представляваща разходите, направени във връзка с преместването на превозно средство по наложена принудителна административна мярка обхващаща териториите на к-с Меден Рудник, кв. Сарафово, кв. Долно Езерово.

Против докладната се обявиха от СЕК. В изказване в залата съветникът Красимир Калудов посочи, че групата не е против санкционирането на нарушенията, а против увеличаването на тези санкции. Живко Табаков коментира, че ДБГ ще подкрепи докладната, но заради принципа за контрол, а не заради мотивите с увеличените разходи. Той поиска и по-голяма прозрачност за изразходването на увеличените приходи.

От БСП контрираха с предложение за запазване на цените и компенсиране на завишените разходи с увеличение на глобата за поставяне на скоба. Стойчев отвърна, че това не е възможно по закон, тъй като се касае за две отделни контролни структури в ОП "Транспорт" - едната отговаря за контрола върху паркирането, а другата контролира Синята и Зелената зона.

В крайна сметка предложението на Живко Господинов бе отхвърлено с 13 гласа "За", 17 - "Против" и 14 въздържали се.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега