Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обявиха процедури за избор на концесионери за три плажа в Бургаско

Обявиха процедури за избор на концесионери за три плажа в Бургаско

Срокът на концесиите ще бъде 20 години.

Министерски съвет откри процедури за избор на концесионери за три плажа в Бургаско - "Китен – Атлиман", "Созопол – централен" и "Приморско-север". В рамките на днешното правителствено заседание бе стартиран и търг за "Златни пясъци" във Варна.

Срокът на концесиите ще бъде 20 години. Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е определенсъгласно приетата от Министерски съвет Методика за определяне минималния размерна концесионното плащане за морски плажове. За плаж „Китен – Атлиман“ - 96 175 лева, за плаж „Созопол – централен“ -120 593 лева, а за плаж „Приморско-север“ – 23 278 лева.

Концесионерите на морските плажове ще бъдат определени в резултат наконкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначенаот министър-председателя. Целта е плажовете да се обезпечат със задължителнитедейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване наприлежащата акватория, здравното и медицинското обслужване исанитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и услуги от обществен интерес.

Критериите за формиране на комплексната оценка са съобразни с Решение №604 от 22 юли 2016 г. на Министерския съвет за утвърждаване на минималникритерии за комплексна оценка на офертите при провеждане на конкурс заопределяне на концесионер на морски плаж в отговор на обществените нагласи иочаквания за балансиран държавнически подход при определяне на очакваното отдържавата минимално годишно концесионно плащане, икономически съотносимост собщодостъпни цени на услуги на предлагани плажни принадлежности – чадъри ишезлонги.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега