Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ограничават движението на камиони по натоварените пътищата

Ограничават движението на камиони по натоварените пътищата

Днес, 21 декември, последният работен ден преди петте почивни дни за Коледа, от 16 ч. до 20 ч., и на 22 декември (събота) от 9 до 14 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата при очаквания интензивен трафик в предстоящите празнични дни.

Днес, 21 декември, последният работен ден преди петте почивни дни за Коледа, от16 ч. до 20 ч., и на 22 декември (събота) от 9 до 14 ч. ще бъде ограниченодвижението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища.Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване напропускателната способност на инфраструктурата при очаквания интензивен трафикв предстоящите празнични дни.

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобилиподготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, дане предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения,пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприеманеобходимите действия за организацията на движението.           

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да каратразумно, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти поавтомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционалношофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота издравето на всички останали, които спазват правилата.           

Ограничено ще е преминаването на камионитенад 12 тона по следните участъци от републиканската мрежа:

автомагистралите;

път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва попът II-16 Ребърково - Своге - Софийски околоврестън път в посока София;

път I-1 - от Благоевград до ГКПП „Кулата“;

път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;

път I-5 Русе - Велико Търново;

път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;

път I-9 Варна - Бургас;път II-18 Околовръстен път на град София;

път II-99 Бургас -Царево.

Посъщите направления тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивенден - 26 декември, от 14 ч. до 20 ч., както и на 1 януари 2019 г. от 14 ч. до20 ч. Забранатане важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари натемпературен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

За улеснение натрафика през Владая и повишаване на пътната безопасност има две ленти заизлизащите от София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“.На26 декември (сряда) през светлата част от денонощието всъщия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начинпристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Всичкиграждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътнаобстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време отденонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часоврежим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състояниетона републиканските пътища.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега