Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Окръжният съд потвърди домашния арест на фейсбук измамник

Окръжният съд потвърди домашния арест на фейсбук измамник

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Бургаският окръжен съд потвърди определение на районната инстанция, с което спрямо обвиняем за измама е взета мярка за неотклонение "Домашенарест". Подсъдимият отговаря пред Темида за това, че между декември 2016 и юни 2017, представяйки се за жена на име "Мария Василева" е заблудил четири лица, с което им е нанесъл вреда в размер на 1 282 лева.

Вжалба до съда, обвиняемият е изразил недоволство от определението на Районенсъд – Бургас и моли въззивната инстанция да му наложи мярка за неотклонение „Паричнагаранция“. В съда е постъпил и частен протест от Районна прокуратура –Бургас, в който също се изразява недоволство към посоченото по-гореопределение, с искане да бъде наложена първоначално взетата мярка – „Задържанепод стража“.

В съдебното заседание днес, представителят на Окръжна прокуратура –Бургас не поддържа протеста, като счете, че мярката за неотклонение „Домашенарест“ е адекватна и отговаря на законовите предпоставки. Въззивната инстанция разгледа становищата на странитеи намери за правилен извода на първоинстанционния съд, за подозрението засъпричастност на обвиняемия към деянието.

Според по-горната инстанция, когато епреценял необходимостта от продължаване на мярката за неотклонение „Задържанепод стража“, Районен съд – Бургас е използвал съдебната практика на Европейскиясъд по правата на човека и законосъобразно е приел, че обвиняемият е задържан подстража за срок от 80 дни и по-нататъшното му задържане се явява неприемливо.

Според въззивната инстанция първоинстанционното решение е съобразено сактуалното състояние на разследване по делото. Окръжен съд – Бургас счете, че еналице реалната опасност, ако обвиняемият бъде на свобода, да извършипрестъпление срещу правосъдието, свързано с манипулиране на доказателствата.

Определениетона Окръжен съд – Бургас е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега