Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Оплакванията от системата за е-винетките продължават

Оплакванията от системата за е-винетките продължават

Водачи се оплакват, че не могат да коригират сгрешени данни, горят с по 100 лева за объркана буква.

Повече от 2 месеца след официалното представяне на новата електронна винетка проблемите на потребителите продължават. Пореден елементарен, но непредвиден от разработващите платформата казус коства сериозни суми на водачите, които желаят да бъдат коректни и да си заплатят годишната винетна такса.

"Преди две седмици, заплатих 2 такси съответно при въвеждането съм се заблудил и съм въвел грешно и двата номера. Клавиатурата беше на латиница и в бързината, автомобилът ми е София Варна, аз съм ги въвел аналогично на латиница SV, а не CB. Впоследствие се оказва, че нямам валидни винетни такси заплатени реално, а парите са преведени на АПИ. Предположих, че би трябвало да бъде въведено на латиница и така се обърках. Тези винетки са невалидни, но както съм ги въвел грешно излиза, че са валидни, но реално аз нямам винетка", разказва Станислав Брезнин пред БНТ.

В крайна сметка водачът успял да валидира невалидни регистрационни номера, плащайки годишните винетки за два леки автомобила по 97 лева. Затова решава да си потърси правата на потребител. От ТОЛ управлението обаче му обяснили, че няма законен начин да си върне парите. Според общите условия, отговорността за коректността на въведените данни е на самия потребител, а възможност за корекция постфактум няма.

Като причина за това се изтъкват съображения за сигурност. От ТОЛ управлението посочват, че ако данните могат да се коригират, това било предпоставка за злоупотреби. За 150 души, докладвали грешка в данните и поискали промяна или връщане на парите, това обаче се оказва проблем. Някои от тях дори обмислят да търсят собствениците на колите, за които са платили винетка, и да се разбират по народному за платената такса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега