Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Оставка" грейна от Стената на Роджър Уотърс

"Оставка" грейна от Стената на Роджър Уотърс

Музика, история и политика съчета в шоуто си "The Wall" в София легендарният музикант Роджър Уотърс. Под звуците на песните от концептуалния албум "The Wall" от 1979 г. на "Пинк Флойд" спектакълът пресъздаде падането на Берлинската стена след края на Студената война.

Музика, история и политика съчета в шоуто си "The Wall" в София легендарният музикант Роджър Уотърс. Под звуците на песните от концептуалния албум "The Wall" от 1979 г. на "Пинк Флойд" спектакълът пресъздаде падането на Берлинската стена след края на Студената война.

Малко след началото на концерта прозвуча и емблематичната песен от албума "Another Brick in the Wall", в чието изпълнение се включиха 15 български деца. Показвайки специално отношение към страната ни, Роджър Уотърс поздрави публиката на български език и заяви, че е изключително щастлив да бъде тук. Известен с призивите си против войната, по време на шоуто си, макар и затруднен с произношението, Уотърс продължи на български, говорейки за истината и справедливостта и против тероризма в целия свят.

Смесвайки музиката и историята, Уотърс направи препратка и към днешната политическа обстановка, с акцент върху България. По време на изпълнението на песента "Mother", в която се пита: "Мамо, трябва ли да вярвам на правителството", на стената зад изпълнителя се изписа на български език "Оставка".Скандиранията бяха подети и от публиката.Уотърс показа как се отстоява позиция - с лекота "помете" религии, идеологии, свещените крави на консуматорското общество - търговските марки, и подкрепи искането за оставка по един много елегантен начин.

По дължина на цялата сцена, висока 12 метра, беше изградена огромна стена от бели тухли, върху която беше прожектирана ефектната мултимедия. Звуци на прелитащи хеликоптери, маршове и писъци допълваха атмосферата на цялото шоу, а разбиващ се самолет създаде реално усещане за война.

По време на продължилото над два часа шоу Роджър Уотърс изпълни "The Show Must Go On", "Comfortably Numb", "Goodbye Blue Sky" , "Hey You", "Nobody Home", "Bring the Boys Back Home" и други, а след събарянето на Стената, символизиращо края на разделението между хората, изпя "Outside The Wall". В няколкото минути пауза между двете части на концерта на екрана бяха прожектирани снимки на хора, загубили живота си по време на войни. Така - със спомени по миналото, музика с история и призиви за мирно бъдеще, Роджър Уотърс построи и събори своята Стена в София.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега