Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Остров "Света Анастасия" в топ 20 на "Чудесата на България"

Остров "Света Анастасия" в топ 20 на "Чудесата на България"

Бургаският Остров „Света Анастасия“, който това лято отвори врати като туристическа атракция, след пълна реставрация, има шанс да попадне в списъка на „Чудесата на България“. Островът, който само за няколко месеца беше посетен от 45 000 туристи, беше класиран сред първите 20 в националната кампания на вестник „Стандарт“, отличаваща най-интересните и атрактивни туристически обекти на България.

Бургаският Остров „Света Анастасия“, който това лято отвориврати като туристическа атракция, след пълна реставрация, има шанс да попадне всписъка на „Чудесата на България“. Островът, който само за няколко месеца беше посетен от45 000 туристи, беше класиран сред първите 20 в националната кампания навестник „Стандарт“, отличаваща най-интересните и атрактивни туристически обектина България.

В момента върви онлайн гласуване, в което всеки, който желае, можеда даде своя вот за обект, който да бъде включен към „Чудесата на България“ за2014 година. В престижната класация Остров „Света Анастасия“ се състезава сМадарския конник, Царевец, Калиакра, Перперикон, др.

Към момента класациятаводи Трансмариската крепост в Тутракан. Гласуването става от официалния сайт на кампанията и продължава до 31 октомври.На този етап ще бъдат избрани 10 обекта. Отново с гласуване,през месец ноември сред 10-те финалисти ще бъде избран победителят за 2014-тагодина.  

Остров „Света Анастасия“ е единственият остров в България,превърнат в  туристическа атракция. Нанего има ресторант с вкусна морска кухня, лекарна, предлагаща специфични зарегиона природни продукти, реставрирана църква от XIV век, къща за гости, съвременен мултимедиенмузей, представящ по историята на Острова, открита сцена, на която се провеждатразлични културни събития. През летния сезон до Острова пътуват ежедневнокорабчета от Бургас, Поморие, Несебър, Созопол. Островът е отворен за посещенияцелогодишно, като извън летния сезон те стават след предварителна заявка.

Остров „Света Анастасия“ е изключително интересен затуристите със своята история – някогашен манастир, в по-ново време затвор, апрез последните години на миналия век и едно от най-бохемските места,предпочитано от много хора на изкуството. Той е привлекателен и със своятаприрода – причудливи скалисти образувания, изобилие от билки, смокиновидръвчета и едни и от най-красивите гледки към бургаския залив. Предпочитаномясто е от местните рибари.

Тази година за първи път на Острова бяха извършениняколко кръщенета, венчавки, бяха отпразнувани редица лични празници. Следдългогодишно прекъсване за първи път тази година бяха възстановени две традиции– честването на Празника на Острова на 15 август (Голяма Богородица) и Плувниямаратон от „Св. Анастасия“ до Моста в Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега