Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осъдиха бургазлия на 4 години и половина затвор за измама

Осъдиха бургазлия на 4 години и половина затвор за измама

Осъдиха бургазлия на 4 години и половина затвор за измама, съобщават от пресцентъра на Районен съд – Бургас. Стоян Стоянов бе признат за виновен за извършване на измама и ползване на неистински официални документи.

Осъдиха бургазлияна 4 години и половина затвор за измама, съобщават от пресцентъра на Районенсъд – Бургас. Стоян Стоянов бе признат за виновен за извършване на измама иползване на неистински официални документи.

В продължение наблизо половин година, през 2007 мъжът заблуждавал бизнесмен, че ще прехвърли нанякое от представляваните от него две дружества собствеността върху имот с площот 5620 кв.м. в с. Свобода, заедно с построени в него сгради. Измамникъттвърдял, че продаваният имот не е обременен с чужди вещни права, тежести ивъзбрани. В следствие на лъжите си, причинил на фирмите на бизнесмена имотнавреда в големи размери на обща стойност 222 500лв.

Районен съд – Бургас го оправда по обвинението за причиненана 02.11.2007 г. имотна вреда в размер на 62 500 лв. и за правната квалфикация, че деянието е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

По второто обвинение той е признат за виновен в това, че завремето от 22.10.2007г. до 02.11.2007г. в гр.Бургас, при условията напосредствено извършителство съзнателно се ползвал от неистински официалнидокументи, като за самото съставяне на документите не може да му се търсинаказателна отговорност.

На 22.10.2007г., в гр.Бургас, пред нотариус тойсъзнателно се ползвал от неистински официален документ - Удостоверение наСлужба по вписвания - гр. Бургас, като за самото съставяне на документа не можеда му се търси наказателна отговорност. На неустановена дата в периода от23.10.2007г. до 02.11.2007 г., в гр.Бургас, сторил същото чрез нотариус, катовпоследствие документът бил представен пред банка и за самото съставяне надокумента не може да му се търси наказателна отговорност.

Районен съд – Бургас му наложи за първото деяние наказание 4години и 6 месеца лишаване от свобода, а за второто - 2 години лишаване отсвобода. Съдебният състав определи той да търпи общо наказание 4 години и 6месеца лишаване от свобода. 

Решаващият съд осъди Стоянов да заплати на гражданския ищец– собственик на двете дружества, обезщетение за причинените му имотни вреди вобщ размер на 222 500 лв. като отхвърли иска за горницата до предявения размерот 275 000 лв.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване ипротест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега