Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откритият в Бургас италиански отпадък не е токсичен или радиоактивен

Откритият в Бургас италиански отпадък не е токсичен или радиоактивен

В проверените контейнери са установени отпадъци от хартия, метал и текстил.

Няма установен радиоактивен или токсичен отпадък в проверените на този етап контейнери с боклуци, пристигнали от Италия на територията на пристанище в Бургас. Това съобщи административният ръководител на Бургаската окръжна прокуратура - Георги Чинев пред журналисти.

Извършени са съответните замервания от служители на РИОСВ и "Гражданска защита", които показват категорично, че се касае за разминаване в декларирания, с част от фактически установения отпадък, но такъв радиоактивен или токсичен понастоящем няма. В проверените  контейнери са установени отпадъци от хартия, метал и текстил, каквито не са декларирани, посочи зам.-директорът на ОДМВР - Бургас - комисар Емил Павлов.

Наблюдаващият прокурор по случая - Антоанета Маркова съобщи, че до момента са извършени огледи на местопроизшествие и на съдържанието на част от контейнерите. Предстои да бъдат назначени експертизи, които да установят вида на отпадъка, който се съдържа в контейнерите. Тя добави, че по време на разследването ще бъде изготвена европейка заповед за разследване, с цел събиране на доказателства на територията на други държави. При събиране на достатъчно такива, виновните лица ще бъдат привлечени към наказателна отговорност. 

Припомняме Ви, че се касае за 20 контейнера с отпадъци, пристигнали в Бургас на 5 септември 2019-а година. Корабът, с който са доставени, получил режим „временно складиране“ за срок до 90 дни. По документи, стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук.

Изпращач на контейнерите е италианското дружество „Дентиче панталеоне“ със седалище Авелино, Италия. Получател на товара е българското търговско дружество „Блацион“ ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София. Негов управител е гражданин на Северна Македония.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега