Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откритият в пратка банани кокаин е на стойност 5.5 млн. лева

Откритият в пратка банани кокаин е на стойност 5.5 млн. лева

Това е най-голямото количество високорисков наркотик, залавяно в Бургас от началото на годината.

Откритият в пратка банани кокаин е на стойност 5.5 млн. лева. Това съобщи административният ръководител на Бургаската окръжна прокуратура - Георги Чинев. По думите му, дрогата била открита случайно от работниците в склада рано тази сутрин, докато препакетирали плодовете за търговия на дребно. 

Пратката е с произход Еквадор. Плодовете идват от 32 плантации. Общо 19 контейнера с над 20 хил. кашона пристигнали в Бургас в края на месец юли. Според документацията, плодовете били претоварени в Италия. Около 3 хил. кашона били изпратени в Румъния, останалите били съхранявани в склад на българско дружество в Бургас за реализиране на българския пазар. 

При препакетирани в част от кашоните били открити правоъгълни пакети, облечени с метално фолио. По думите на началника на ОДМВР - Бургас - ст. комисар Калоян Калоянов, целта била да се избегне откриването на дрогата при преглед с рентген. Той поясни, че все още не се знае каква е чистотата на наркотичния продукт. 

Прокурор Чинев уточни, че това е най-голямото количество високорисков наркотик, залавяно в Бургас от началото на годината. Става дума за 75 килограма, като на цени на дребно наркотикът струва около 70 евро на грам. 

В момента се извършват разпити, предстоят експертизи. Проверяват се всички обекти, получили от пратката банани, работи се и в тясно сътрудничество с румънските власти. До момента не са открити други количества. Заподозрени лица няма.

Прокурор и гл. комисар Калоянов уточниха, че разследването е в началната си фаза. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега