Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Откриха почетно консулство на Украйна в Бургас

Откриха почетно консулство на Украйна в Бургас

С тържествена церемония беше открито почетното консулство на Украйна в Бургас. Посланикът на Украйна в България Н.Пр. Микола Балтажи, пристигна лично, за да въведе Димитър Караненов официално в длъжност „Почетен консул на Украйна”. Караненов ще работи на доброволни начала, за да развива културните, икономически и туристически взаимоотношения между двете държави.

С тържествена церемония беше открито почетнотоконсулство на Украйна в Бургас. Посланикът на Украйна в България Н.Пр. МиколаБалтажи, пристигна лично, за да въведе Димитър Караненов официално в длъжност „Почетенконсул на Украйна”. Караненов ще работи на доброволни начала, за да развивакултурните, икономически и туристически взаимоотношения между двете държави.

Новият консулски район обхваща областите Бургас, Сливен, Ямбол, Шумен иТърговище.Почетното украинскоконсулство ще се помещава в сградата на Гранд хотел „Приморец”.  Събитието по връчването на екзекватурата беуважено от представители на важни държавни, общински и международни институции.Присъстваха областните управители на на Бургас, Сливен, Ямбол иРазград –Павел Маринов, Корнелий Желязков, Николай Пенев и Стоян Ненчев, кактои заместник-областни управители на обхванатите от консулския район области.

Сред аудиторията бяха много кметове и зам.кметове на черноморски общини,депутати, висши представители на МВР, МО, НАП, Съдебната власт, летище –Бургас, културни институции, представители на бизнеса, общественици. Сприсъствието си церемонията почетоха също генералният консул на Украйна във Варна Ирина Димитренко,генералният консул на Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол,почетните консули на Русия, Беларус, Естония и Румъния.  

„Украйна иБългария са две приятелски държави”, откри развълнувано  тържествената церемония НеговоПревъзходителство Микола Балтажи, посланик на Украйна в България.  „Създаваме почетно консулствов Бургас и трето в България след Пловдив и Русе, за да съдействаме заразвитието на общите връзки на двете държави във всички области, както исътрудничеството между регионите и побратимените градове. Непрекъснато сеувеличава броя на украинците посещаващи България.  За последната година бележим ръст от 15 % .Това е трайна тенденция и през това лято очакваме още по-голям интерес. Щастливсъм, че Димитър Караненов ще бъде почетния консул на Украйна в Бургас и сенадявам, че с неговия опит, кураж и съвместната подкрепа на двете държави щепостигнем много добри резултати”, бяха част от думите на посланика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега