Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От туристическия бранш се обявиха против премахването на преместваемите обекти

От туристическия бранш се обявиха против премахването на преместваемите обекти

От бранша смятат, че решението на този проблем стои в строгия контрол и регулацията на тези обекти, а не в пълното им премахване.

Работодателскиорганизации, хотелиери, представители на туристическия бранш се обявиха противпълното премахване на преместваемите обекти на морските плажове и курортите снационално значение. Те изразиха категоричната си позиция на общественадискусия по промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие(ЗУЧК) по инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова.

В дискусията участваха Васил Велев, председател на АИКБ, Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ, кметове на морски общини и над 100 представители на туристически сдружения, концесионери на плажове и хотелиери.

От бранша смятат, че решението на този проблем стои в строгия контрол и регулацията на тези обекти, а не в пълното им премахване. Радикалните мерки щели да предизвикат вълна от други проблеми, най-големият от които - финансов. По-ниските приходи от наеми пък може да доведат до загуби и отлив на арендатори и концесионери.

Според Велев плажовете ще се лишат от охрана иредица други услуги, ще се даде път на сивия сектор, защото това са услуги,търсени от туристите. Ръстът, който се отчита в туризма, може да се окаже собратен знак, коментира още той.

Според Евгений Иванов, изпълнителен директор на КРИБ, тези промени щезасегнат няколко големи групи. На първо място е държавата, защото може да имадела вследствие на разваляне на договори за концесия. След това общините,заради отлив на концесионери те ще трябва да покрият голяма част от разходите,които сега поемат стопаните на плажове. И на следващо място е обществото,защото голяма група млади хора ще загубят сезонната си заетост.

Има очаквания иза повишаване на цените вследствие на липса на конкуренция, обясни още Иванов.И коментира, че това ще доведе до отлив на туристи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега