Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

От 1-ви април болниците влизат в единна регистрационна система

От 1-ви април болниците влизат в единна регистрационна система

Системата ще засили контрола при прием и изписване на пациенти в лечебните заведения, изпълнители на болнична медицинска помощ.

1-ви април т.г. е крайният срок, в който всички лечебни заведения у нас трябва да станат част от Регистрационната системата за хоспитализаци и дехоспитализация на пациенти, съобщават от НЗОК. Тази система ще засили контрола при прием и изписване на пациенти в болниците.

Новата регистрационна система ще отчита двете дейности едновременно, както в болничното заведение, така и в НЗОК във времето, когато те реално се случват. Въвеждането на системата е договорено между Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Българския лекарски съюз (БЛС).

До момента само 88 договорни партньори подават данни в Регистрационната система, като по-малко от 50% от тях правят това регулярно. В пет области - Велико Търново, Ловеч, Перник, Смолян и Търговище, няма нито едно ЛЗБП, което да е внедрило Регистрационната система.

В шест области броят на въвелите Регистрационната система спрямо общия брой договорни партньори е минимален: Благоевград - 1 от 13, Габрово - 1 от 6, Кюстендил - 1 от 6, Пазарджик - 2 от 13, Софийска област - 2 от 14, Ямбол - 1 от 4.

Считано от 1-ви април 2015-а година, медицинските дейности, отчетени за пациенти, за които няма записи в Регистрационната система, няма да бъдат заплащани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега