Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Павлова: Северното Черноморие е по-дисциплинирано от Южното

Павлова: Северното Черноморие е по-дисциплинирано от Южното

Категорично мога да заявя, че Северното Черноморие е по-дисциплинирано от Южното по отношение спазването на изискванията в концесионните договори.

"Категорично мога да заявя, че Северното Черноморие е по-дисциплинирано от Южното по отношение спазването на изискванията в концесионните договори. Това може само да ни радва, тъй като потребителите са печелившите от спазването на закона". Това заяви региналният министър Лиляна Павлова след проверките на концесионирани и отдадени под наем плажове по Северното Черноморие.

Проверката на един от най-големите плаожове по Българското крайбрение - в курортен комплекс Албена не установи отклонения от изискванията по договора. "Напълно е спазено съотношението 40:60 платена-свободна зона, осигурени са достъп чрез скари до брега и чадъри за инвалиди, медицинският пункт е напълно осигурен с необходимото оборудване, налице е и спасително оборудване", коментира министър Павлова. Според нея концесионерът е осигурил в повече и линейка.

Незаконно построено заведение с издадена и влязла в сила заповед за доброволно премахване продължава да работи и да обслужва туристи, видяха проверяващите на плаж Кабакум-Север. Заведението е с прекъснат ток и водопровод, но въпреки това предлага топла храна и напитки. "След днешната проверка ще сезираме компетентните органи от ДНСК и РИОКОЗ", коментира министър Павлова.

На съседния плаж Кабакум Север ІІ, отдаден под наем, съществува частен 2-етажен клуб. Регионалният министър заяви, че ще сезира областния управител да извърши проверка за законността на обекта. Свободната зона на плажа Кабакум Централен е разположена в изключително замърсена и залята от мръсни води част. В непосредствена близост до нея е разположено и заведение  за хранене. 

За всяко едно от установените нарушения ще бъде наложена санкция от 0,5 на сто от годишния размер на концесионната такса, уточни министър Павлова. Това е втора вълна на проверките. Обобщените резултати от първите проверки показват, че от проверените 28 концесии,  при 9 от тях е налице несъответствие по отношение на водно-спасителната дейност - по-малко на брой спасители и недобро оборудване, следвани от леки отклония в изискванията за съотношението платена-свободна зона.  

"Първите проверки бяха извършени в края на май и през юни. До края на септември ще продължим с инспекции", уточни Лиляна Павлова. Тя се запозна на място и с един от основните проблеми на плажа Кабакум - липсата на траспортна връзка с град Варна.

"В спешен случай нито линейка, нито пожарна кола могат да окажат необходимата помощ. Ще търсим възможност за решаване на проблема с понтонен мост", коментира регионалният министър. По-малко от 50 метра от пътя са откъснати заради свлачищни процеси още преди години и поради наличието на частни имоти от една страна и плажната ивица като изключителна държавна собственост от друга страна правят трудно решаването на проблема. Министър Павлова се ангажира с търсене на решение на казуса.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега