Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Парламентът се събира на 21 май

Парламентът се събира на 21 май

На 21 май, вторник, президентът Росен Плевнелиев ще свика първото заседание на 42-рото Народно събрание. Той призова политиците да търсят консенсус помежду си и да не остават съмнение за скрити договорки.

На 21 май, вторник, президентът Росен Плевнелиев ще свика първото заседание на 42-рото Народно събрание. Той призова политиците да търсят консенсус помежду си и да не остават съмнение за скрити договорки.

По негови думи най-голямото предизвикателство към политиците е да върнат доверието в себе си.Днес държавният глава събра на консултации представители на четирите партии, които влизат в новия парламент.

Така след конституирарнето на Народното събрание 48 депутати от ГЕРБ ще имат възможност да внесат жалба до Конституционния съд за оспорване на законността на парламентарните избори.

Президентът отказа да коментира като надпартиен президент искането на ГЕРБ за касиране на вота. "Ако някой е решил да сезира конституционния съд, това е негово право. Аз ще се съобразя с решението на съда каквото и да е то", коментира президентът.

Имаме нужда от стабилно правителство и институции, а не от партийни битки, защото от това няма да спечели никой, каза още Плевнелиев. Той призова политиците да проведат дебат още в първите дни на новия парламент и да се обединят около акт на Народното събрание за приоритетите. По думите му това трябва да стане преди да влязат в консултации за сформиране на правителство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега