Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петкова запали новия котел в Районната отоплителна централа в "Меден рудник"

Петкова запали новия котел в Районната отоплителна централа в "Меден рудник"

Енергийният министър връчи на зам.-кмета Йорданка Ананиева ваучер на стойност 163 000 лева за изграждане на енергоефективна отоплителна инсталация в сградите на ОУ "Христо Ботев" - кв."Ветрен".

Енергийният министър Теменужка Петкова даде символичен старт на работата на новия котел в Районната отоплителнаинсталация в бургаския квартал "Меден рудник". Съоръжението ечаст от обновената и модернизирана централа, която ще произвежда енергия за двеучилища и една детска градина - ОУ "Елин Пелин", СОУ "Константин Петканов" иЦДГ "Морска звезда", в които се обучават над 3 000 деца.

Проектът се изпълнявапо програма "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" поФинансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.Общо по програмата за района на Бургас бяха отпуснати над2.5 млн. лева.

Министър Петкова връчи на зам.-кмета на града ЙорданкаАнаниева ваучер на стойност 163 000 лева. Средствата се предоставят поновата схема на норвежката програма. Те ще бъдат използвани за изграждане наенергоефективна отоплителна инсталация в сградите на ОУ "Христо Ботев" - кв. "Ветрен".

Предвижда се да се подмени сегашната инсталация савтоматичен котел на биомаса, както и да се подмени топлопреносната мрежа, информират от енергийното министерство. Потози начин ще се намалят разходите за енергия с 15 kWh/година.  

Припомняме, че през 2015 г. бяха подписани 34 договора запредоставяне на безвъзмездна финансова помощ с 32 общини в страната на общастойност 20 419 775.06 лева. По процедурата за енергийна ефективност и възобновяемаенергия се предоставя 100% безвъзмездна финансова помощ като минималнатастойност на БФП е 170 000 евро, а максималната стойност на БФП е 500 000 евро.

По процедурата се предоставятсредства за повишаване на енергийната ефективност и увеличаване на дела наенергията от възобновяеми източници за отопление в обществени сгради.По проектите се изпълняват мерки за повишаване на енергийнатаефективност в над 100 сгради, като 37 от тях са училища, 41 детски градини, 8болници и други сгради със социално значение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега