Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет домашни козметични рецепти за идеална кожа през лятото

Пет домашни козметични рецепти за идеална кожа през лятото

За да се предпазим от вредните ефекти на този сезон, вместо на скъпи козметични продукти, можем да заложим на няколко домашни рецепти за идеална кожа.

Кой не обича лятото - дълги дни, почивки, плаж, море и забавления. Но ярките слънчеви лъчи, морската вода, горещините и дехидратацията, на които ще бъдем подложени през следващите седмици, могат да занемарят вида на кожата ни.

За да се предпазим от вредните ефекти на този сезон, вместо на скъпи козметични продукти, можем да заложим на няколко домашни рецепти за идеална кожа. Те са особено лесни за приготвяне и съдържат лесно достъпни продукти.

Серумът от диня се приготвя изключително лесно, но в същото време е ценен съюзник. Трябва ви около 1 супена лъжица свеж сок от диня и 1 супена лъжица натурален мед. разбъркайте ги добре, след което нанесете върху чиста кожа. Оставете да изсъхне и след това отмийте остатъците. Серумът е подходящ за след слънце, бори слънчевите изгаряния и хидратира кожата.

Сандалите и чехлите често водят до напукани и сухи пети, а дългите часове на плажа дехидратират и лактите, коленете и т.н. Премахнете сухата кожа с лимонов скраб. Рецептата е изключително лесна - трябва ви сокът от един лимон и четвърт чаша захар. Разбъркайте ги, без да оставяте захарта да се стопи. Натъркайте засегнатата кожа с корите от лимона, след това втрийте сместа в участъка. Измийте с хладка вода и намажете мястото с подхранващо олио от кокос.

Дори да не бягате до плажа при всяка възможност, кожата на лицето ви е постоянно изложена на слънчевите лъчи. Маската с манго и авокадо ще я хидратира и ще подтисне възпалението, ако сте изгорели. Смесете 2 с.л. мед, 2 с.л. смачкато авокадо, 2 с.л. зехтин и пюре от сурово манго. Нанесете върху лицето и оставете да престои около 15-20 минути. Сместа ще прочисти порите ви и ще осигури дълбока хидратация. Маската е подходяща и за чувствителна кожа.

Маска за лице можете да си приготвите и с ягоди, които са по-лесно достъпни по нашите ширини. Смесете четвърт чаша пюре от ягоди с 3 с.л. кисело мляко и малко оризово брашно. Оставете да подейства върху лицето около 15-20 минути и отмийте с хладка вода. Тази маска ексфолира, прочиства порите и ги стяга. Салициловата киселина в ягодите възвръща блясъка на кожата и подчертава цвета й.

Друг трик за справяне със запушените пори е парната баня. Тя прочиства кожата от нечистотиите, събрани с потта и прахоляка, както и пренатрупването на слънцезащитни продукти. Загрейте тенджера с вода и свалете от котлона щом започне да кипи. Добавете етерично масло - лавандула, мента или роза. Наведете глава над горещата вода и покрийте с кърпа, така че парата “да не бяга”. След процедурата измийте лицето с хладка вода. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега