Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пет трика за спокоен сън в горещите летни нощи

Пет трика за спокоен сън в горещите летни нощи

Преди поредната гореща вълна за сезона да ни връхлети, Ви предлагаме няколко трика за спокоен и пълноценен сън през горещите летни нощи.

Сънят е особено важен за целия ни организъм. Спането на включен климатик може да доведе до схващания и настинки, а освен него, сякаш друг изход нямаме. Е, това не е съвсем така. Преди поредната гореща вълна за сезона да ни връхлети, Ви предлагаме няколко трика за спокоен и пълноценен сън през горещите летни нощи. Те ще Ви помогнат да се разхладите и ще Ви дарят с необходимата почивка.

Горещият душ, колкото и парадоксално да звучи, е едно от най-разхлаждащите неща през лятото. Вземете горещ душ преди да си легнете и ще усетите прохлада веднага щом излезете от банята. Не забравяйте, обаче, да подсушите добре тялото и косата си, преди да се пъхнете в леглото. Макар преди да заспите да усещате жега, по-късно през нощта тялото Ви ще бъде напълно отпуснато в прегръдката на съня, а температурите все пак ще се понижат. А схванатият врат, особено през лятото, е наистина неприятно преживяване.

Заложете на памука. Забравете сатена, изуствените материи и постелете леглото с памучни чаршафи. Те ще Ви осигурят прохлада през нощта, а и ще попречат на влагата да се задържи върху тялото Ви. Що се отнася до пижамата - памучна тениска в светъл цвят е решението за всеки, който страда от жегите през летните нощи.

Ако това не Ви е достатъчно, пъхнете спалното бельо във фризера. Опаковайте го добре в найлонова торбичка и го оставете за около половин час. След това постелете върху леглото и се отпуснете в прохладните завивки. Същия ефект можете да получите и с грейка за легло, но вместо с топла, я напълнете с леденостудена вода или оставете във фризера. Ако нямате такава, текстилна торбичка с ориз би свършила същата работа.

В случай че спалнята Ви има тераса, можете да я измиете с ледена вода преди да си легнете. Не е необходимо да хващате стирката посред нощ, а само да напълните кофа или леген със студена чешмяна вода и да плиснете върху земята. Можете да пуснете и купчета лед. Така, нагряната през деня повърхност ще се изстуди и бризът ще пусне в стаята приятна хладина. Ако спалнята Ви има само прозорец, можете да закачите пред него намокрено тънко перде или чаршаф.

Изпийте чаша студена вода преди да си легнете. Изпотяването през нощта може да Ви хидратира, за това специалистите препоръчват да си осигурим хидратацията предварително. Внимавайте с количествата, обаче, за да не се налага да ставате през нощта, за да ходите до тоалетната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега